cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Microsoft
Microsoft

Login Button not working in MS Teams

I am able to configure user authentication and retrieve user's information via flow using graph APIs.

Solution works fine if I use the bot in a browser. I click on login and i get logged in.

However if the bot is called using MS team, the Login button does nothing.

it is simply stuck at following windows. Nothing happens when I click Login

PVAerror1.PNG

 

 

I referred to https://docs.microsoft.com/en-us/power-virtual-agents/publication-add-bot-to-microsoft-teams

and added token.botframework.com under the Valid domains section but still not help.

 

 

Any suggestions ?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Microsoft
Microsoft

I think we can consider this as resolved as PVA now as more Teams integration and Login happens automatically.

 

View solution in original post

5 REPLIES 5
Super User
Super User

Hi @pankajrai ,

 

You can see this part of the documentation inside the Authentication post:

"Once the user enters their username and password in the prompt (hosted by the identity provider), they might be prompted to enter a validation code, depending on the channel. Some channels, such as Microsoft Teams, do not require the user to enter a validation code."

 

Basically, when you click on the button, you chatbot recognize the authentication automatically.

https://docs.microsoft.com/en-us/power-virtual-agents/advanced-end-user-authentication


Did I answer your question? Mark my post as a solution!
Thanks!

Renato Romão,

Connect with me here 😉

Power Virtual Agents course (+2.300 students | PROMOTIONS) : English | Português

Thanks for response @renatoromao  

but how should we get it working... ?

 

If the login button isnt working, how can we ask bot to procced further ? like calling a flow to get use details or use the authtoken for something else

Hi @pankajrai ,

 

In the right way, when you use the Authentication action you can configure the next steps after this action inside the topic, and when the user receives and click on the button inside the MS Teams, automatically will continue the way if logged successfully.


Did I answer your question? Mark my post as a solution!
Thanks!

Renato Romão,

Connect with me here 😉

Power Virtual Agents course (+2.300 students | PROMOTIONS) : English | Português

I am also having this issue... The prompt to authenticate appears in teams but the login button is missing, therefore, the user is unable to proceed further. It is as if the adaptive card for login isn't working in teams (it works fine in the test web bot in PVA.

 

Has anyone else experienced this?

Microsoft
Microsoft

I think we can consider this as resolved as PVA now as more Teams integration and Login happens automatically.

 

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
Microsoft Ignite

Microsoft Ignite

Join digitally, March 2–4, 2021 to explore new tech that's ready to implement. Experience the keynote in mixed reality through AltspaceVR!

New Super Users

Meet the Power Virtual Agents Community Super Users!

Congratulations to our Season 1 2021 Super User Crew!

PVA Commnity Blog

NEW Power Virtual Agents Community Blog

View articles posted by fellow community members on the Power Virtual Agents Community Blog!

Microsoft Ignite

Microsoft Power Platform: 2021 Release Wave 1 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 1 describes all new features releasing from April through September 2021.

Users online (57,031)