cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
GhassanSd
Frequent Visitor

PVA on Teams-Manifest parsing has failed

I Created a bot on power virtual agent, and when deploying it on teams, an error appear Manifest parsing has failed.

 

Error details: 

Error while reading manifest.json: "staticTabs[0].name" is required
"staticTabs[0].contentUrl" is required
"staticTabs[1].name" is required
"staticTabs[1].contentUrl" is require

 

2 default tabs created by teams automatically named: About & conversation and i can't edit them to add the name and url

Any Idea 

Thanks

 

 

 

 

3 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
renatoromao
Super User
Super User

Hi @GhassanSd ,

 

When you add a bot inside the Microsoft Teams, automatically will add two tabs and inside the Chat tab, you can talk with the chatbot.

 

Regarding your issue,

- Did you follow the documentation? 

https://docs.microsoft.com/en-us/power-virtual-agents/publication-add-bot-to-microsoft-teams

 

- Did you change or add anything different of the documentation?

 

- Did you publish your chatbot inside the Power Virtual Agents portal?


Did I answer your question? Mark my post as a solution!
Thanks!

Renato Romão,

Connect with me here 😉

Power Virtual Agents course (+2.650 students) : English | Português

View solution in original post

@GhassanSd ,

 

I recommend you to create a new app inside the Microsoft Teams and try to follow this video (I shown step-by-step)

https://www.youtube.com/watch?v=dCTxbAjOaMQ&list=PLWGKTxKF5vWc9YwqLkZB34oqJ1FGxrlSk&index=13&t=0s

 

If isn't working for you, we can think which is this issue, because I followed the documentation again and works normally for me.


Did I answer your question? Mark my post as a solution!
Thanks!

Renato Romão,

Connect with me here 😉

Power Virtual Agents course (+2.650 students) : English | Português

View solution in original post

I have an internal email thread on this issue, as it happened to me and a colleague on Friday.  Hoping to get some insights from that, and I'll post what I hear back on resolution.

View solution in original post

7 REPLIES 7
renatoromao
Super User
Super User

Hi @GhassanSd ,

 

When you add a bot inside the Microsoft Teams, automatically will add two tabs and inside the Chat tab, you can talk with the chatbot.

 

Regarding your issue,

- Did you follow the documentation? 

https://docs.microsoft.com/en-us/power-virtual-agents/publication-add-bot-to-microsoft-teams

 

- Did you change or add anything different of the documentation?

 

- Did you publish your chatbot inside the Power Virtual Agents portal?


Did I answer your question? Mark my post as a solution!
Thanks!

Renato Romão,

Connect with me here 😉

Power Virtual Agents course (+2.650 students) : English | Português

View solution in original post

Hi @renatoromao 

 

Yes same as documentation, I publish it, and i deploy the bot on facebook page and it work normally

@GhassanSd ,

 

I recommend you to create a new app inside the Microsoft Teams and try to follow this video (I shown step-by-step)

https://www.youtube.com/watch?v=dCTxbAjOaMQ&list=PLWGKTxKF5vWc9YwqLkZB34oqJ1FGxrlSk&index=13&t=0s

 

If isn't working for you, we can think which is this issue, because I followed the documentation again and works normally for me.


Did I answer your question? Mark my post as a solution!
Thanks!

Renato Romão,

Connect with me here 😉

Power Virtual Agents course (+2.650 students) : English | Português

View solution in original post

I have an internal email thread on this issue, as it happened to me and a colleague on Friday.  Hoping to get some insights from that, and I'll post what I hear back on resolution.

View solution in original post

@renatoromao 

 

it Works, thanks a lot

the only difference is that i set up first the bot then the domain & i choose 2 scope personnel & team

 

thanks a lot @renatoromao 

 

Based on the internal thread, it appears that the underlying issue has been fixed, and it's working in my demo tenant now.

Ekeneu
New Member

I faced a similar issue and was able to resolve it. I discovered that the limitation of having only the Personal scope for Microsoft Teams was the issue. In the capabilities section of the app studio Manifest editor when creating a new app, I realised that I had both Personal and Teams scope boxes checked. I unchecked the Teams scope and was finally able to install my PVA bot in teams successfully.

However, an issue with the resolution is that I wasn't able to Add/use the bot in a Teams Channel but when I went back to the manifest editor and checked the Teams scope box again, It worked and I was able to add the app to a Teams Channel aswell.

I hope you find this helpful.

 

Helpful resources

Announcements
2022 Release Wave 1 760x460.png

2022 Release Wave 1 Plan

Power Platform release plan for the 2022 release wave 1 describes all new features releasing from April 2022 through September 2022.

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Planning-build-bot-2-5-20-768x460.png

New Year’s Resolution - Build Conversational Bots!

Access all of the Power Virtual Agents learning resources and join the January learning challenge.

User Group Leader Meeting January 768x460.png

Calling all User Group Leaders!

Don't miss the User Group Leader meetings on January, 24th & 25th, 2022.

Users online (3,113)