cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
_sourcecod3_
Helper V
Helper V

Unable to save PVA flow - Request to XRM API Failed

Hello,

I'm trying to save a PVA flow for my test chatbot, but I keep running into the below error message: 

 

PVA Error Msg.PNG

 

I'm not even trying to pull data from Dataverse, which makes it confusing.. 

 

Has anyone ran into this issue before? Any way to fix this? 

 

Thanks

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Hi @Expiscornovus the issue has been resolved. Thanks!

View solution in original post

10 REPLIES 10
Expiscornovus
Super User
Super User

Hi @_sourcecod3_,

 

The error code suggests a web service error called MissingWebToLeadRedirect, The redirectto is missing for web2lead redirect. Doesn't ring a bell for me directly:

https://docs.microsoft.com/en-us/powerapps/developer/data-platform/org-service/web-service-error-cod...

 

My approach would be:

- Create a new flow from scratch. Save it every time after you add an action. That way at least you know which action is causing this and you have something to fall back on. Also makes troubleshooting a bit easier.

- Or remove the actions one by one from the existing one until you are able to save it.



Happy to help out! 🙂

Interested in more #PowerAutomate #SharePointOnline or #PowerVirtualAgents content?
Visit my blog, Subscribe to my YouTube channel or Follow me on Twitter


Hi @Expiscornovus 

I´m having the same problem. And it happen even with just the PVA in and OUT on the flow.
In other words: I create the flow by the simple model for Power Virtual Agents and just try to save it before add any actions and the app give me that error. So, I think this is an error maybe unknow yet.

 

SivaPrasad2007
Frequent Visitor

Hi Team
Even I am facing this issue, @GustavoDuarte did you find any resolution?

GustavoDuarte
Frequent Visitor

Not yet. I´m think this is an general error. Not sure!

Expiscornovus
Super User
Super User

Hi @GustavoDuarte,

 

Yes I agree. Looks like a pretty generic web service error. 

 

I have also seen it in this thread. Might be worth following as well:

https://powerusers.microsoft.com/t5/Calling-Actions-from-PVA/PVA-on-Teams-Error-Message-The-ExecuteT...

 



Happy to help out! 🙂

Interested in more #PowerAutomate #SharePointOnline or #PowerVirtualAgents content?
Visit my blog, Subscribe to my YouTube channel or Follow me on Twitter


Expiscornovus
Super User
Super User

Hi @_sourcecod3_,

 

Can you still reproduce the issue? I saw in the other thread that the issue should be mitigated now.



Happy to help out! 🙂

Interested in more #PowerAutomate #SharePointOnline or #PowerVirtualAgents content?
Visit my blog, Subscribe to my YouTube channel or Follow me on Twitter


SivaPrasad2007
Frequent Visitor

Hi @Expiscornovus ,
From yesterday night, I don't see any issue. I am able to save the flow created through PVA in teams.

@SivaPrasad2007 I'll give it a shot and let you guys know. 

 

Thanks

shkaranam
Microsoft
Microsoft

Hi All,

I am still facing this issue. Till yesterday all my PVA flows were good. Then, all of a sudden I cannot save any of the flows created from the PVA. Is there something that I should do in order to resolve this?

 

shkaranam_0-1628710431821.png

Appreciate your help!

Helpful resources

Announcements
Power Virtual Agents News & Announcements

Power Virtual Agents News & Announcements

Keep up to date with current events and community announcements in the Power Virtual Agents community.

Community Calls Conversations

Community Calls Conversations

A great place where you can stay up to date with community calls and interact with the speakers.

Power Virtual Agents Community Blog

Power Virtual Agents Community Blog

Check out the latest Community Blog from the community!

Top Solution Authors
Users online (4,009)