cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
mohamedcherifmo
Level: Power Up

Approval Flows Fail for the past couple of days

I created multiple flows with "Start an Approval", unfortunately they have all been failing with the following error

InternalServerError. The request failed. Error code: '500'. Error Message: 'BadGateway'.

 

I tried a very simple one which is just a daily recurrence and it still fails

3 REPLIES 3
Community Support Team
Community Support Team

Re: Approval Flows Fail for the past couple of days

Hi @mohamedcherifmo,

 

Could you please share a screenshot of your flow's configuration?

Further, could you please show a bit more about the "Start an approval" action within your flow?

 

I have made a test on my side and don't have the issue that you mentioned. The HTTP 500 error is a temporary or transient failure, please click or tap Resubmit to try your flow again to check if the issue is solved.

 

In addition, please check if you sent the approval email to the users who are not in your Office 365 group or organization using "Start an approval" action. Sending approval email to users who are not in your Office 365 group or organization is not supported in Microsoft Flow currently, if you would like this feature to be added in Microsoft Flow, please submit an idea to Flow Ideas Forum:

https://powerusers.microsoft.com/t5/Flow-Ideas/idb-p/FlowIdeas

 

Also please consider take a try to clear cache of your browser and try your flow again to check if the issue is solved. 

 

Best regards,

Kris

 

 

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
gbdavid
Level: Power Up

Re: Approval Flows Fail for the past couple of days

Hello, Although the creator of this thread didn't reply, I also have the same problem. I just wanted to create a simple approval workflow for testing. I'm running a trial flow account in a trial Sharepoint (e3) account with the following setup, the second screenshot shows the error after execution. It happens all the time. I'm surprised you would need to clear any cache in your browser as everything is expected to happen in the server, is the Approval server broken?

 

flow-setup1ow.pngflow-error.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Highlighted
mohamedcherifmo
Level: Power Up

Re: Approval Flows Fail for the past couple of days

I just ended up creating a new environment. Once flow was upgraded my old environment didnt have the same issue anymore

Helpful resources

Announcements
firstImage

Power Platform Online Conference

Join us for the first ever Power Platform Online Conference!

firstImage

Incoming: New and improved badges!

Look out for new contribution recognition badges coming SOON!

firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

seventhimage

Webinars & Video Gallery

Watch & learn from the Power Automate Community Video Gallery!

Top Solution Authors
Users online (4,834)