cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply

Get mail tips for a mailbox (V2) - action not returning automaticReplies

I'm using "Get mail tips for a mailbox (V2)" in an attempt to determine if a user has their Outlook 365 Automatic Replies turned on by checking if the "Automatic replies message" property is empty.

 

When I use the "Automatic replies message" property from Dynamic Content, it yields: body('Get_mail_tips_for_a_mailbox_(V2)')?['automaticReplies']?['message']

 

flow1.png

 

For me this is evaluating to null/empty, even when Automatic replies are turned on.

 

When I remove the ? operators in this statement, i.e: body('Get_mail_tips_for_a_mailbox_(V2)')['automaticReplies']['message'], it yields this:

flow2.png

Looking at the JSON returned for the Get Mail Tips V2:

{

  "@odata.context": "https://graph.microsoft.com/v1.0/$metadata#Collection(microsoft.graph.mailTips)",

  "value": [

    {

      "mailboxFull": false,

      "externalMemberCount": 0,

      "totalMemberCount": 1,

      "deliveryRestricted": false,

      "isModerated": false,

      "maxMessageSize": 37748736,

      "emailAddress": {

        "name": "",

        "address": "admin@topness.onmicrosoft.com"

      },

      "automaticReplies": {

        "message": "<div>\r\n<div></div>\r\n<div></div>\r\n<div></div>\r\n<div></div>\r\n<div></div>\r\n<div></div>\r\n<div></div>\r\n<div></div>\r\n<div></div>\r\n<div></div>\r\n<div></div>\r\n<div>Gone!</div>\r\n<div></div>\r\n</div>",

        "messageLanguage": {

          "locale": "en-US",

          "displayName": "English (United States)"

        }

      }

    }

  ]

}

 

Here it appears the base object, value, is an array, to get at the automaticReplies object, I have to use the expression:  body('Get_mail_tips_for_a_mailbox_(V2)')['value'][0]['automaticReplies']

 

Is this a bug or am I using it wrong?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Community Support
Community Support

Re: Get mail tips for a mailbox (V2) - action not returning automaticReplies

Hi @topness ,

 

I have made a test on my side and the issue is confirmed on my side.

The expression for the Automatic replies message dynamic content should be :

body('Get_mail_tips_for_a_mailbox_(V2)')['value'][0]['automaticReplies']?['message']

However, the expression for the Automatic replies message dynamic content is wrong as below:

body('Get_mail_tips_for_a_mailbox_(V2)')?['automaticReplies']?['message']

I would post this issue to my product team, if the issue is solved, I will reply here.

 

Best regards,

Alice       

 

Community Support Team _ Alice Zhang
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

5 REPLIES 5
Community Support
Community Support

Re: Get mail tips for a mailbox (V2) - action not returning automaticReplies

Hi @topness ,

 

I have made a test on my side and the issue is confirmed on my side.

The expression for the Automatic replies message dynamic content should be :

body('Get_mail_tips_for_a_mailbox_(V2)')['value'][0]['automaticReplies']?['message']

However, the expression for the Automatic replies message dynamic content is wrong as below:

body('Get_mail_tips_for_a_mailbox_(V2)')?['automaticReplies']?['message']

I would post this issue to my product team, if the issue is solved, I will reply here.

 

Best regards,

Alice       

 

Community Support Team _ Alice Zhang
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

PeterKuehlian Helper II
Helper II

Re: Get mail tips for a mailbox (V2) - action not returning automaticReplies

Hi Alice

 

I am facing the same problem. 

 

Is there any update available on this topic?

 

BR

Peter

Hazzap
New Member

Re: Get mail tips for a mailbox (V2) - action not returning automaticReplies

I'm facing the same issue, have you managed to get this to work @topness@v-alzhan-msft , or @PeterKuehlian ? 

Highlighted

Re: Get mail tips for a mailbox (V2) - action not returning automaticReplies

@Hazzap  I last tried it about a month ago and it was behaving in the same way.

mortengk
Frequent Visitor

Re: Get mail tips for a mailbox (V2) - action not returning automaticReplies

This worked for me - thanks Alice!

Helpful resources

Announcements
MBAS Gallery 2020

MBAS Gallery 2020

Watch Microsoft Business Applications Summit sessions on-demand.

firstImage

New Ranks and Rank Icons released on April 21!

The time has come: We are finally able to share more details on the brand-new ranks coming to the Power Automate Community!

firstImage

Now Live: Power Virtual Agents Community!

We are excited to announce the launch of Power Virtual Agents Community. Check it out now!

firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Community Summit North America

The top training and networking event across the globe for Microsoft Business Applications

Users online (6,817)