cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
ScottShearer
Super User
Super User

SharePoint for a Selected Item returns encoded User info

When using the SharePoint For a selected item trigger, user information (email, display name, etc.) for the user who started the Flow is returned in an encoded fashion.

 

Selected1.jpgSelected2.jpg

If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Scott
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

 

Hi @ScottShearer / @marekbuban ,

 

I communicated with the development-related members on this issue, and the response I received was "because we are using it in a Compose, which has no type so it performs no manipulations on the field. If we use it in an email or string field it should be using the decoded version of it. "

Image reference:
133.PNG134.PNG

Besides, we could use a string variable to store this value instead of Compose.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

6 REPLIES 6
marekbuban
Advocate II
Advocate II

Thank you @ScottShearer for reporting it here. I just would like to add that we noticed this behavior only on SharePoint Online site attached to Teams. On other SPO site using different site template it works as expected.

@marekbuban 

I was able to replicate the issue using a stand-alone SharePoint online Team site as well.

If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Scott

 

Hi @ScottShearer / @marekbuban ,

 

I communicated with the development-related members on this issue, and the response I received was "because we are using it in a Compose, which has no type so it performs no manipulations on the field. If we use it in an email or string field it should be using the decoded version of it. "

Image reference:
133.PNG134.PNG

Besides, we could use a string variable to store this value instead of Compose.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

@v-bacao-msftthat is not true, I'm getting same issue with O365 Users connector, Search for users (V2), it doesn't resolved the e-mail, but string id.

 

Hi @marekbuban ,

 

Please check this:

100.PNG99.PNG96.PNG97.PNG

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

@v-bacao-msftit's working for me on project sites, or communication sites, but not on Teams sites, could you please check on Sites that is attached to Teams please?

 

Thanks and regards,

Marek

Helpful resources

Announcements
MPA Virtual Workshop Carousel 768x460.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

New Process Advisor Capabilities carousel.png

Read the blog for the latest news

Read the latest about new experiences and capabilities in the Power Automate product blog.

PA Survey Carousel Image.png

We want to hear from you!

If you are a small business ISV/Reseller, share your thoughts with our research team.

AI Builder AMA June 7th carousel (up on May 25th, take down June 8th) (1).png

'Ask Microsoft Anything' about AI Builder!

The AI Builder team invite you to ask questions and provide helpful answers at our next AMA.

Top Solution Authors
Users online (1,535)