cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
brstaffo
Microsoft
Microsoft

Unchanged Flow suddenly throwing error: "request missing 'rootMessage' property of type JObject."

I haven't changed my Flow in over 4 months, but it's suddenly failing consistently with the following error:

 

"request missing 'rootMessage' property of type JObject."

 

Any idea what's going on here?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Last edit to that flow is March 2019, that is over a year ago. And somehow it break now. Its a Teams connector.

I manage to solve this by replacing "Post a message (preview)" step with "Post a message (V3) (preview)" step.

View solution in original post

7 REPLIES 7
Johnnyg
Community Support
Community Support

Hello 

I checked the internal escalation while couldn't find any PA known issue with action exception 'request missing 'rootMessage' property of type JObject'.

It seems your JObject request missed specific property. Could you share more about your flow action details and when did you find the issue?

Best Regards,
Johnny
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
suhaimi
New Member

I am having the same issue, I have a flow that runs fine every day since last year, suddenly throwing this error message.

Johnnyg
Community Support
Community Support

Hello Suhaimi,

It's not a coincidence. Which connector action report the exception? Have you raised one service ticket with your flow url for further investigation? 

Best Regards,
Johnny
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Last edit to that flow is March 2019, that is over a year ago. And somehow it break now. Its a Teams connector.

I manage to solve this by replacing "Post a message (preview)" step with "Post a message (V3) (preview)" step.

View solution in original post

brstaffo
Microsoft
Microsoft

Thanks! This solved the problem for me. It appears the old "Post a message" action is broken.

v-vanmad
Microsoft
Microsoft

I have similar issue which we use Post a message (preview)! is the only way to solve is to replace with latest version of action Post a Message(v3)? but if i use Post a Message(v3) if breaks my HTML content in it.. is it possible broken action can be fixed?

 

jlht
New Member

Hello

 

Primary Link on Teams Post a Message (V3) broken?

 

I too received this error - had an RSS connector to Power BI blog so that every time a new blog was posted, it posted a message to a Microsoft Teams Channel with the Feed Summary, Feed Title and Primary Link.

 

I tried it with the new Teams Post a Message (V3) - however, the Primary Link just gives plain text url in the Teams post on the channel, not the http link.

 

Update:  Please ignore - have now resolved by amending code in Code View Mode and wrapping Primary Link with <a href=... and link text.

Helpful resources

Announcements
MPA_User Group Leader_768x460.jpg

Manage your user group events

Check out the News & Announcements to learn more.

V3_PVA CAmpaign Carousel.png

Community Challenge - Giveaways!

Participate in the Power Virtual Agents Community Challenge

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

R2 (Green) 768 x 460px.png

Microsoft Dynamics 365 & Power Platform User Professionals

DynamicsCon is a FREE, 4 half-day virtual learning experience for 11,000+ Microsoft Business Application users and professionals.

Top Solution Authors
Users online (1,443)