cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Regular Visitor

encodeUriComponent is deleted on saving and then reopening flow (which breaks uri GETs)

Background

I have a flow which formats an email subject line into part of a uri. The subject line is saved in a variable so the code to achieve this is encodeUriComponent(variables('SubjectLine'))

 

When entered into the flow it appears as an expression (there's some other text to the left of %20ALARM): image.png

Once entered the encodeUriComponent works fine and sends correctly formatted uris, for example this is what arrives in a debug email: 

image.png

Bug time

When the flow is opened after saving it, if we view the same piece of code the expression encodeUriComponent has been removed! 

image.png

... and note that nothing has been editied at this point, we are just clicking into boxes to open them. If we save & close the flow window and let the flow fire again now the uri is broken...

image.png

... which breaks the http GET request because there's a space in it. 

 

So in summary, if you use encodeUriComponent the action is as intended until you reopen the flow and resave it (without editing anything) which then removes the encodeUriComponent functionality.

 

Surely that is not intended behaviour!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Community Support
Community Support

Hi @GrahamBristol,

 

Thanks for feedback. According to your description, I made a simple test using function encodeUriCompoment, it returned the same result with you.

 

Please check the WDL doc on encodeUriCompoment function, it says that consider using uriCompoment, rather than encodeUriCompoment. Although both functions work the same way, uriCompoment is preferred.

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/logic-apps/workflow-definition-language-functions-reference#e...

 

Then I made a test using uriCompoment, though I reopen the flow and resave it, uriCompoment functionality won’t be removed.

 

Please take a try with it on your side. Hope this could be a reference for you.

 

 

Best regards,

Mabel Mao

Community Support Team _ Mabel Mao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

2 REPLIES 2
Community Support
Community Support

Hi @GrahamBristol,

 

Thanks for feedback. According to your description, I made a simple test using function encodeUriCompoment, it returned the same result with you.

 

Please check the WDL doc on encodeUriCompoment function, it says that consider using uriCompoment, rather than encodeUriCompoment. Although both functions work the same way, uriCompoment is preferred.

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/logic-apps/workflow-definition-language-functions-reference#e...

 

Then I made a test using uriCompoment, though I reopen the flow and resave it, uriCompoment functionality won’t be removed.

 

Please take a try with it on your side. Hope this could be a reference for you.

 

 

Best regards,

Mabel Mao

Community Support Team _ Mabel Mao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Hello  @v-yamao-msft

 

Thanks very much for the help. This fixed the problem. 

 

Graham

 

 

Helpful resources

Announcements
Microsoft Ignite

Microsoft Ignite

Join digitally, March 2–4, 2021 to explore new tech that's ready to implement. Experience the keynote in mixed reality through AltspaceVR!

New Super Users

Meet the Power Automate Super Users!

Many congratulations to the Season 1 2021 Flownaut Crew!

New Badges

New Solution Badges!

Check out our new profile badges recognizing authored solutions!

MPA Community Blog

Power Automate Community Blog

Check out the community blog page where you can find valuable learning material from community and product team members!

Users online (72,775)