cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
villaf
New Member

"Copy Outlook contacts to Google contacts" Flow stop working

Stop working after a few months working OK.

 

Error at Create_a_contact

"The response is not in a JSON format."

 

Captura de pantalla 2019-10-04 a la(s) 15.31.00.png

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions

 

Hi @villaf ,

 

Thanks for your reply!

I could reproduce this issue on my side.

We will report this issue and if there are any updates, we would postback.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

 

Hi @villaf ,

 

You can use Create a contact(v2) action, Please take a try.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

7 REPLIES 7
v-bacao-msft
Community Support
Community Support

 

Hi @villaf ,

 

Could you share the details of the Create contact action configuration?

The Office 365 Outlook connector was updated in August, and many of the actions have been improved, perhaps affecting your current configuration, please check this blog:

https://flow.microsoft.com/en-us/blog/office-365-outlook-connector-important-upcoming-changes/

Please try to replace the action with the version contained in the current connector and see if a similar error still exists.

 

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Hi Barry

I deleted the old flow and started a fresh new one.

After running a test, it shows this results:

 

Captura de pantalla 2019-10-07 a la(s) 15.41.19.png

 

History of executions

 

s1.png

 

Details of lastt execution

 

Captura de pantalla 2019-10-07 a la(s) 15.28.03.png

 

detail of Entry

Captura de pantalla 2019-10-07 a la(s) 15.37.06.png

 

scroll down 1

Captura de pantalla 2019-10-07 a la(s) 15.30.30.png

 

Detail of headers

Captura de pantalla 2019-10-07 a la(s) 15.31.48.png

 

Captura de pantalla 2019-10-07 a la(s) 15.32.54.png

 

scroll down 2

 

Captura de pantalla 2019-10-07 a la(s) 15.33.33.png

 

Contact Info at Outlook

Captura de pantalla 2019-10-07 a la(s) 15.38.24.png

 

It appears that the problem occurs everytime a new contact is found.

Thanks.

 

 

 

This is the Create Contact configuration

 

Captura de pantalla 2019-10-07 a la(s) 15.44.54.png

 

Hi @villaf ,

 

Thanks for your reply!

I could reproduce this issue on my side.

We will report this issue and if there are any updates, we would postback.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Hi @v-bacao-msft

Today I received an email with "A reply to a topic you are following has been accepted as a solution!"

Do you have any update about this issue?

I just execute the flow and the error is still present.

Thanks.

 

Hugo

 

Hi @villaf ,

 

You can use Create a contact(v2) action, Please take a try.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Hi, 

I am trying to set-up this flow to copy and backup my contacts. Nonetheless, I am having some trouble when handling the email addreesses: 

 

 

My code looks like this (from the original fine sing the contacts V2 ) 

 

{
"inputs": {
"host": {
"connection": {
"name": "@parameters('$connections')['shared_googlecontacts']['connectionId']"
}
},
"method": "post",
"body": {
"givenName": "@items('Apply_to_each')?['GivenName']",
"familyName": "@items('Apply_to_each')?['Surname']",
"workEmail": "@{items('Apply_to_each')?['EmailAddresses']}",
"company": "@items('Apply_to_each')?['CompanyName']",
"mobilePhoneNumber": "@items('Apply_to_each')?['MobilePhone1']"
},
"path": "/people/v1/people:createContact",
"authentication": "@parameters('$authentication')"
},
"metadata": {
"flowSystemMetadata": {
"swaggerOperationId": "PeopleApiCreateContactV2"
}
}
}

 

The email address being saves looks like this: 

 

[{"Name":"AMEX #","Address":""}]  • Work

 

How should I proceed? 

KR, 

Antonio

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

Welcome Super Users.jpg

Super User Season 2

Congratulations, the new Super User Season 2 for 2021 has started!

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Top Solution Authors
Users online (2,030)