cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Thorsten_L
Regular Visitor

unchanged flow suddenly creates empty arrays (filtered array) - occured 1st 19. August

Hi,

a workflow designed a few month ago, and working fine, suddenly produces empty arrays when filtering a sharepoint list by empty fields, and therefore creates an error (sorry I only have the german one):

"Vorlagensprachausdrücke in den Eingaben der Aktion "Aufgabe_erstellen" in Zeile "1" und Spalte "2898" können nicht verarbeitet werden: Der Vorlagensprachausdruck "variables('Projektnummern')[0]" kann nicht ausgewertet werden, da der Arrayindex "0" nicht aus einem leeren Array ausgewählt werden kann"

Like I said - all worked fine until 08/19/20 3 p.m.

Has there been an internal update?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

And this morning everything works again. I wonder what this was. Has there been an update?

View solution in original post

3 REPLIES 3
v-bacao-msft
Community Support
Community Support

 

Hi @Thorsten_L ,

 

Can you share a screenshot of the Flow configuration so that we can check the specific configuration?

 

Please check in the list whether there are items that meet the filter criteria.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Thank you for your reply.

I am not quite sure what you mean by configuration. I add a screenshot of the 2 steps in the flow that read and filter the list, what leads to no result. I filter the list by empty fields in column "Projektname" and then want to pick the next free "Projektnummer" (column is filled) out of its column. Like I said - it worked fine for about 2 month, and suddenly didn't. a collegue told me, that there was ideed some kind of update by microsoft around this time, but I don't know any details.

In another flow I use an ODATA Filter within the "get list items", what still works.

 

flow filtered list.PNG

And yes - there are lots of entries that fit the filter criteria. I can think of another solution using the odata filter, but therfore I would have to rebuild the whole thing. I can't see any reason why this simple action in a bigger flow is not working anymore.

And this morning everything works again. I wonder what this was. Has there been an update?

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
Process Advisor

Introducing Process Advisor

Check out the new Process Advisor community forum board!

MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

Top Solution Authors
Users online (61,297)