cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Santo992
Frequent Visitor

TDS Endpoint, SELECT query doesn't return correct results

Hi all,

 

since yesterday I'm having a problem with TDS "connection" to Dataverse. I know this functionality is still in a preview and shouldn't be used in production but I'm just wondering if someone else has the same issue.

So, the problem occurs when I run simple SELECT query with one WHERE condition. First time I run query I get 0 records and second time I run the same query I get 1 record as it should be.

 

Query is very simple:

SELECT *
FROM entity
WHERE entityid = 'xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxxxxx'

 

any ideas?

Thanks!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
vikasp
Microsoft
Microsoft

Hi, Sorry for the delayed response on this issue.
We've fixed this issue and is now rolling it out to all the Geo's. The fix is currently available across most of the Geo's and will be deployed to EMEA during the weekend of 3/19 and NAM during the weekend of 3/26.

View solution in original post

8 REPLIES 8
v-bofeng-msft
Community Support
Community Support

Hi @Santo992 :

I've made a test and encountered the same problem you mentioned.

This problem will only occur during the first Execute.

Because this is a preview function, there may not be a good solution at present.The only solution I can think of at the moment is to create a support ticket.

Hope this helps.

Best Regards,

Bof

dpoggemann
Super User
Super User

Hi @Santo992 ,

 

This is a shot in the dark, but can you try selecting specific columns vs. * to see if it works successfully when targeted at specific columns on the query?

 

Thanks much,

Drew

Hope this helps. Please accept if answers your question or Like if helps in any way.
Thanks,
Drew

Hi @dpoggemann ,

 

the original query is written without * and the problem still occurs. Just in case I've just executed query with only one column in select and the problem is still here.

 

Every time I execute query for the first time I'll get 0 records, but second time I'll get correct results. If I have 2 queries with different WHERE condition and I execute them in turns I'll always get 0 records.

For example:

Query 1: 0

Query 2: 0

Query 1: 0

Query 2: 0

Query 2: 1

Query 1: 0

Query 1: 1

Query 2: 0

 

Josip

I also observed this behaviour starting from yesterday. Sometimes my query would return as expected, other times it would return 0 records (but with the expected columns)

EnterTheDragon
New Member

We too are having the same issue with TDS endpoint. Some times it returns records and sometimes 0.
Looking for some solution to it else would need to use DataExportService or Web Api

EricRegnier
Super User
Super User

Hi @Santo992, @EnterTheDragon, as @v-bofeng-msft mentioned I would create a Microsoft support ticket at: https://admin.powerplatform.microsoft.com/support. Keep us posted of the resolution! Cheers 

My quick fix is to run query one more time if the first result count is 0. This way I can still use TDS in my application but the downside is that everything is called twice.

vikasp
Microsoft
Microsoft

Hi, Sorry for the delayed response on this issue.
We've fixed this issue and is now rolling it out to all the Geo's. The fix is currently available across most of the Geo's and will be deployed to EMEA during the weekend of 3/19 and NAM during the weekend of 3/26.

Helpful resources

Announcements
Power Apps Africa Challenge 2022

Power Apps Africa Challenge

Your chance to join an engaging competition of Power Platform enthusiasts.

Super User 2 - 2022 Congratulations

Welcome Super Users

The Super User program for 2022 - Season 2 has kicked off!

September Events 2022

Check out all of these events

Attend in person or online, there are incredible conferences and events happening all throughout the month of September.

Government Carousel

New forum: GCC, GCCH, DoD - Federal App Makers (FAM)

In response to the unique and evolving requirements of the United States public sector, Microsoft has created Power Apps US Government.

Users online (1,796)