cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
djallen
Advocate I
Advocate I

Import of solution failed

I'm trying to export a solution from one development environment and import into to another.  The solution contains some canvas apps, a model-driven app and several custom CDS entities as well as system entities such as User and Account.  Export succeeds but when I attempt to import into the new environment I get an error that components are missing and not included in the solution. 

 

The components listed as missing but required are from a sample solution in the source environment.  When creating the first environment I added the sample data (Innovation Hub, Asset Check Out etc.,) to the environment.  The destination environment does not have the sample data and I would rather not install it there.  I don't use any of these sample entities in my solution.  Is there a way to prevent my solution from requiring these sample components during export?  Is it due to a relationship between the User entity, that my solution does contain, and the Challenge entity in the Innovation Hub sample?

 

Any advice would be appreciated.

 

Thanks,

Dan

 

 

 

challenge.png

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
djallen
Advocate I
Advocate I

Replying to myself...

 

I deleted the Innovation Hub sample solution from the originating environment and re-exported my solution.  This did the trick and I was able to import the solution into another environment.

 

Still don't know why the original export felt it necessary to include components from another separate solution.  But, at least I got it working now.

View solution in original post

2 REPLIES 2
djallen
Advocate I
Advocate I

Replying to myself...

 

I deleted the Innovation Hub sample solution from the originating environment and re-exported my solution.  This did the trick and I was able to import the solution into another environment.

 

Still don't know why the original export felt it necessary to include components from another separate solution.  But, at least I got it working now.

View solution in original post

alrez
Community Support
Community Support

Hi,

 

Thanks for the update! I am glad that you were able to get this figured out and let us know. Looking at this it appears that there must have been some dependent item on that sample solution although I'm not exactly certain why. Regardless thanks for the update, hopefully it can help future communities users.

 

Regards,

 

Alex

 

-------

 

Community Support Team _ Alex Rezac
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

Welcome Super Users.jpg

Super User Season 2

Congratulations, the new Super User Season 2 for 2021 has started!

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Users online (1,370)