cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Advocate III
Advocate III

Not able to connect to the On-Premises Data Gateway with Custom Connector

Hi everyone,

 

I am able to connect with the On-Premises Data gateay through Flow. However, I am not able to use the Gateay for a Custom Connector in PowerApps. 

 

Here is the issue: 

  • I have created a On-Premises Custom Conenctor in PowerApps.
  • When I am prompted to select a Gateway by the Connector, none are available 'No gateways found'
  • Screenshots Below

Here is the strange part: 

  • I am able to use the Gateway from MS Flow! using the HTTP with Azure AD Action
  • Screenshots Below

Has anyone had a similar issue. Was there an extra step that needed to be taken to be able to access the Gateway from within PowerApps?

 

Any suggestions would be welcomed!

 

Many thanks,

Sean

 

Gateway is not available for selection in PowerAppsGateway is not available for selection in PowerAppsGateway is available for selection in MS FlowGateway is available for selection in MS Flow

 

 

3 REPLIES 3
Highlighted
Community Support
Community Support

Re: Not able to connect to the On-Premises Data Gateway

Hi @panterra ,

 

Do you firstly install one gateway?

If you have installed one gateway, before you connect the data source , you need to sign in Gateway.

20190502GateWay1.PNG

And Gateways are only support the default environment, could you please check whether you are in the right environment in PowerApps?

More information:

gateway-management

working-with-environments

 

Sometimes you can try to uninstalling theGateway (old version) and installing the On-premise data gateway version to fix the problem.

 

Hope these could be helpful.

 

Best Regards.

Yumia

Highlighted
Advocate III
Advocate III

Re: Not able to connect to the On-Premises Data Gateway

Hi  @v-yuxima-msft! Thank you for your response. Here are some more details. 

 

The gateway is already installed and confiugred - it is setup in the default environment too. 

 

I have collected more details.

 

  • What's interesting is that from within PowerApps the HTTP with Azure AD Connector allows me to select a gateway.  See image below. 
  • I am unable to select a gateway when I try to do this from a Custom Connector (see screenshot from first post) 
    • The issue seems to be related directly to the Custom Connector 
    • Any thoughts on next steps for troubleshooting this? We have an HTTP endpoint On-Prem that we would like to connect to via the Gateway with a Custom Connector.

 

PowerApps Gateway Connection Working.png

Highlighted
Helper I
Helper I

Re: Not able to connect to the On-Premises Data Gateway

Any other ideas for troubleshooting this issue?

Helpful resources

Announcements
August 2020 Community Challenge: Can You Solve These?

August 2020 Community Challenge: Can You Solve These?

We're excited to announce our first cross-community 'Can You Solve These?' challenge!

secondImage

Return to Workplace

Reopen responsibly, monitor intelligently, and protect continuously with solutions for a safer work environment.

secondImage

Super Users Coming in August

We are excited for the next Super User season.

secondImage

Community User Group Member Badges

FIll out a quick form to claim your community user group member badge today!

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Users online (5,030)