cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
HiroakiSasaki
Helper I
Helper I

Entity metadata subgrid item actions automatically reset to "Details" after once reloading it at Powerapps portal management

Hello,

 

I'm currently working on Powerapps portal and an entity form needs to have another entity as subgrids.

I have put subgrids on it when I made the form from model-driven app,

and after I connected it to the target view on powerapps portal, it successfully came to be shown on the form as I expected.

HiroakiSasaki_0-1596806706047.png

The next step is to allow users to CRUD the records. 
I made proper settings (as long as I believe) at entity metadata.

HiroakiSasaki_1-1596807053752.png

At "Item Actions" on Grid Configuration, I put "Details", "Edit" and "Delete" as shown below, and saved it.

HiroakiSasaki_3-1596807359282.png

After refreshing the portal, the settings were successfully reflected on my portal site once, Yay!.....BUT

HiroakiSasaki_4-1596809165214.png


Once I reload the entity metadata setting record on portal management, all item actions got automatically reset to "Details".

And the unintended changes got also reflected on the portal site after the next page refresh...

HiroakiSasaki_6-1596809314298.png

 

I recheck the setting related access policies but still can't solve this problem.
One strange point is that it actually works until reloading/refreshing the entity metadata setting record after setting it.

 

I'm waiting for any small tips or possibilities.

Thank you for reading!

 

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
OliverRodrigues
Super User
Super User

Hi

 

that sounds very weird, I would suggest enabling audit for both Entity Form and Entity Form Metadata: https://docs.microsoft.com/en-us/power-platform/admin/audit-data-user-activity#:~:text=To%20start%20...

 

then try to understand how/when the data is being reset to the previous stage.. it looks like a very weird bug, probably worth opening a ticket with Microsoft, I never faced that one myself

 

------------

If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

 




If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

Power Pages Super User | MVP


Oliver Rodrigues


 

View solution in original post

2 REPLIES 2
OliverRodrigues
Super User
Super User

Hi

 

that sounds very weird, I would suggest enabling audit for both Entity Form and Entity Form Metadata: https://docs.microsoft.com/en-us/power-platform/admin/audit-data-user-activity#:~:text=To%20start%20...

 

then try to understand how/when the data is being reset to the previous stage.. it looks like a very weird bug, probably worth opening a ticket with Microsoft, I never faced that one myself

 

------------

If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

 




If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

Power Pages Super User | MVP


Oliver Rodrigues


 

Were you able to resolve this I am having exactly the same problem. As soon as you save the subgrid it changes the Edit and Delete item Action to Details. Not sure audit will help. Have also raised a ticket but wondered if you had found a solution?

Helpful resources

Announcements
Carousel Community Blog

Check out the Community Blog

Read all about the most recent blogs in the community!

Community Call Conversations

Introducing the Community Calls Conversations

A great place where you can stay up to date with community calls and interact with the speakers.

Carousel News & Announcements

What's New in the Community?

Check out the latest News & Events in the community!

Users online (3,960)