cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Marie_25
Helper I
Helper I

Error Loading Form

Hi there!

 

I have been trying to get the SharePoint integration to work on the portal.

 

I created an Entity Form that should display a tab of the Account Web Form containing the Document Location on the Portal. However, I have been having some trouble with this. After an error message showed up (The record you are looking for couldn't be found.) I tried testing with other entities and forms, to see if it was the entity/form itself or something else, however the error still showed up.

 

After a while I decided to reconfigured everything from scratch, reset the Portal and enabled SharePoint integration again.

 

Now I am having this error on the Portal Editor :

 
Error completing request.

 

And another different error message on the Portal itself: 

 
The record you are looking for couldn't be found.
 

I checked the Entity Permissions and that the Entity Permissions is enabled and all seems to be fine. The Form Mode is set to Edit, Record Source Type is Query String and Record ID Query String Parameter Name is id. What I did notice however, is that when I go on the Portal on the Web Page where there is the Entity form, the URL does not display "id=000...etc" but it just displays the URL/partial URL.

 

Does anyone have any suggestions please?

3 REPLIES 3
OliverRodrigues
Super User
Super User

hi @Marie_25  

There is a great video from Elaiza on setting up SharePoint integration, have you tried following that one: https://www.youtube.com/watch?v=Scr-8ELjRlI

also I a bit curious in regards the following: "

The Form Mode is set to EditRecord Source Type is Query String and Record ID Query String Parameter Name is id. What I did notice however, is that when I go on the Portal on the Web Page where there is the Entity form, the URL does not display "id=000...etc" but it just displays the URL/partial URL."

 

can you explain a bit more? if your Entity Form is EDIT mode, you would normally come via an Entity List or Sub-Grid, and should pass the record GUID once clicking on the entity form. 




If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

Power Apps Portals Super User


Oliver Rodrigues


 

Thank you for your reply. I have followed the same steps as the video again but still no luck. 

 

I created a subgrid on the account form to render the document locations so that the user can see/add attachments. All steps have been followed. I even changed the tab on the entity form that should be displayed.

 

On the Editor it's showing up fine (except for the attachments subgrid) but nothing is rendering on the Portal

OliverRodrigues
Super User
Super User

Hi Marie, sorry I am not being much helpful here.

I think you should open a support ticket with Microsoft cause they will be able to see exactly what's going on there.

 

I know that recent there has been an upgrade on Portals, not sure it could have impacted the SharePoint integration functionality.




If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

Power Apps Portals Super User


Oliver Rodrigues


 

Helpful resources

Announcements
Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

Power Platform Call August 2022 768x460.png

Power Platform Community Call - August 2022

Join us for the next call on August 17, 2022 at 8am PDT.

Top Solution Authors
Users online (2,448)