cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Anonymous
Not applicable

PA Portals - Language Selector

Hey All! Having trouble with the multi language aspect. Ive read through posts and seen some videos to get a second language option in my portal, and while it shows up in the preview on make.powerapps, it does not show up on the live site. Any idea why this could be or what I can do to fix this issue?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Anonymous
Not applicable

So I went into the Header template and removed the If + end if surrounding the language selector. It now appears but english is the only language, meaning i guess even though it took the steps to add Spanish it was not being recognized. Went back into the site settings and under supported languages, spanish was marked as draft (strange because i feel like this was not the case originally but). Once I chnged it to published, the site registered correctly!

View solution in original post

4 REPLIES 4
OliverRodrigues
Super User
Super User

Have you cleared the cache?

By default the Portals languages adds the language code to the URL, for example <myportals>/en-us

is that showing up in your URL ?




If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

Power Apps Portals Super User


Oliver Rodrigues


 

Anonymous
Not applicable

Thankss for the response! I have cleared the cache amd nothing changes. I do see that in the URL.

lucasluong
Frequent Visitor

If's often showing in the last icon in the Primary Nav bar - after doing some basic stuff as recommended from Experts (clear portal cache, restart portal...etc) I think you should use the portal admin contact - hover on the pri nav bar and edit it manually to make the language selector appears there. 
In portal studio or even in the web template - sometimes it does not reflect to the live site but on the direct editor, it should be. 

Hope this helps. 

Anonymous
Not applicable

So I went into the Header template and removed the If + end if surrounding the language selector. It now appears but english is the only language, meaning i guess even though it took the steps to add Spanish it was not being recognized. Went back into the site settings and under supported languages, spanish was marked as draft (strange because i feel like this was not the case originally but). Once I chnged it to published, the site registered correctly!

Helpful resources

Announcements
Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

365 EduCon 768x460.png

Microsoft 365 EduCon

Join us for two optional days of workshops and a 3-day conference, you can choose from over 130 sessions in multiple tracks and 25 workshops.

Users online (3,819)