cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Oklaf
Regular Visitor

Show Base64 image from Sharepoint List in an App executed in MS Teams

Hi everybody,

 

I have stored images als Base64 string in a sharepoint List in text column.  In Powerapps I added a gallery with an image object to show the image (it is a logo). When testing the Screen the image is displayed correctly. But when I start the app in MS Teams, no image is displayed. But why doesn't it work in MS Teams and how can I solve it?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
ragavanrajan
Super User
Super User

Hi @Oklaf ,

 

Please have a look at the following video by @Shanescows 

 

https://www.youtube.com/watch?v=bIne3DD3HAg&ab_channel=ShaneYoung 

 

He has covered everything about base64 conversion 

And also two more excellent tutorial from Paul 

    https://www.youtube.com/watch?v=qX3i8456YwU

    https://www.youtube.com/watch?v=QnDD7jleHME 

 

And also the following thread. 

https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps/How-to-show-base64-images-in-PowerApps/td-p/... 

 

Hope it helps. 

------------

If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

 

 

View solution in original post

3 REPLIES 3
ragavanrajan
Super User
Super User

Hi @Oklaf ,

 

Please have a look at the following video by @Shanescows 

 

https://www.youtube.com/watch?v=bIne3DD3HAg&ab_channel=ShaneYoung 

 

He has covered everything about base64 conversion 

And also two more excellent tutorial from Paul 

    https://www.youtube.com/watch?v=qX3i8456YwU

    https://www.youtube.com/watch?v=QnDD7jleHME 

 

And also the following thread. 

https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps/How-to-show-base64-images-in-PowerApps/td-p/... 

 

Hope it helps. 

------------

If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

 

 

Hi Ragavanrajan,

 

thank for the reply.

 

Creating and storing the image data isn't the problem.

 

The SP list has the following data:

Oklaf_1-1616420616756.png

 

When I'm testing the App in the Studio the picture shows up:

Oklaf_2-1616420686151.png

 

But when launching the App in Teams the picture is gone:

Oklaf_0-1616420598557.png

 

The image data comes from the selected item of the gallery:
image: galVenueRaum.Selected.GrundrissPic

If I insert a text item and set default to the image data, the string shows up correctly.

 

Directly inserted picture aren't the problem. Just image Data from SP List were not shown.

 

O.

Oklaf
Regular Visitor

Hi,

 

it looks like I found the problem: in SP was saved a space character before the data string. But the space string was not shown in the overview. I try to track how the space character came into the SP.

 

O.

Helpful resources

Announcements
Ignite 2022

WHAT’S NEXT AT MICROSOFT IGNITE 2022

Explore the latest innovations, learn from product experts and partners, level up your skillset, and create connections from around the world.

Users online (1,714)