cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Solution Sage
Solution Sage

[BUG] context.webAPI.retrieveMultipleRecords is not a function

Hi All,

I have encountered this error today. My control stopped working because it says that "context.webAPI.retrieveMultipleRecords is not a function".  To verify that issue is not because of the errors in my code I called context.webAPI.retrieveMultipleRecords in the init method and I use the code from this example. Previously everything worked fine. Does anyone else experience this issue as well?

----------------------------------------------------
If you find this post helpful consider marking it as a solution to help others find it.
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Solution Sage
Solution Sage

Re: [BUG] context.webAPI.retrieveMultipleRecords is not a function

Hi All,

I found a way to make it work again: in ControlManifest.Input.xml file added 

    <feature-usage>
      <uses-feature name="WebAPI" required="true" />
    </feature-usage>

and everything works. However, without this line of code, it still doesn't work.

----------------------------------------------------
If you find this post helpful consider marking it as a solution to help others find it.

View solution in original post

4 REPLIES 4
Highlighted
Resolver I
Resolver I

Re: [BUG] context.webAPI.retrieveMultipleRecords is not a function

It is an internal bug which has been reported I am also facing same issue.

https://powerusers.microsoft.com/t5/PowerApps-component-framework/PCF-Control-Question/td-p/319656/p...

Highlighted
New Member

Re: [BUG] context.webAPI.retrieveMultipleRecords is not a function

I have the same issue. My control suddenly stopped working, although I haven't changed anything. I have debugged it and found all the methods in WebAPI object are showing null values. Obviously it is a Microsoft bug. It is a very serious bug and there is nothing we can do until Microsoft fixes it.
Highlighted
Solution Sage
Solution Sage

Re: [BUG] context.webAPI.retrieveMultipleRecords is not a function

Hi All,

I found a way to make it work again: in ControlManifest.Input.xml file added 

    <feature-usage>
      <uses-feature name="WebAPI" required="true" />
    </feature-usage>

and everything works. However, without this line of code, it still doesn't work.

----------------------------------------------------
If you find this post helpful consider marking it as a solution to help others find it.

View solution in original post

Highlighted
Helper II
Helper II

Re: [BUG] context.webAPI.retrieveMultipleRecords is not a function

Thanks. You saved me lot of time 🙂

Helpful resources

Announcements
August 2020 Community Challenge: Can You Solve These?

August 2020 Community Challenge: Can You Solve These?

We're excited to announce our first cross-community 'Can You Solve These?' challenge!

secondImage

Return to Workplace

Reopen responsibly, monitor intelligently, and protect continuously with solutions for a safer work environment.

secondImage

Super Users Coming in August

We are excited for the next Super User season.

secondImage

Community User Group Member Badges

FIll out a quick form to claim your community user group member badge today!

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Users online (7,207)