cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
anupam8555
Helper V
Helper V

PCF: Quick Create form field mapping not working

I have developed PCF control to pull city and state based on Zip Code. PCF control is not showing value when I try to open Quick create form in which I have placed PCF control although without PCF control its rendering value. 

 

-With PCF Control

anupam8555_0-1619599987744.png

 

-Without PCF Control

 

anupam8555_1-1619601225570.png

 

4 REPLIES 4
cchannon
Memorable Member
Memorable Member

Not really sure what your exact problem is here, but I will share this:

I am absolutely certain that QuickCreate form type is not a hurdle to PCFs; I have multiple PCFs that run on QuickCreate forms for my clients. Likely whatever behavior you are seeing is due to the data available on the form, rather than the fact that it is a QuickCreate.

Now, I'm not sure this is your problem, but a decent guess is this: A QuickCreate is a create-type form, so at the time that you are viewing it, the record does not exist. So, if you are trying to populate a lookup or trying to query the current record or anything like that, it will not work: there is no record in the Db to reference until you hit save.

anupam8555
Helper V
Helper V

Let me explain problem here : 

 

* Zipcode field - I have created PCF Control to look for zipcodes.

* I have added subgrid to reference multiple child accounts 

* In field mapping , I have setup Zip code field to auto populate based on primary account

 * When I try to create child account , it does not set value in my PCF Zipcode control but if I remove my PCF control and use standard control than value is being shown . 

 

Let me know if you have any questions. 

 

Thanks

Anupam

DianaBirkelbach
Super User
Super User

Hi @anupam8555 , 

Looking at the description, it seems that your PCF would need a lookup property (I suppose that, based on the dependency on parent account). The lookups are still unsupported for now; maybe there is an issue with that.

 

It's really hard to say, but maybe you can debug. Set a breakpoint inside your updateView method, and check when is called and the values of your parameters. That way, we can see if there is an issue with the framework runtime, or maybe there is an issue with your component not rendering the value.

 

Kind regards,

Diana

Kind regards,
Diana
----------
Please click "Accept as Solution" if my post answered your question so that others may find it more quickly. If you found this post helpful consider giving it a "Thumbs Up."
anupam8555
Helper V
Helper V

Thanks @DianaBirkelbach ,

 

I have checked using debugger and found values as null for parameters I am using. do you know if there is workaround ? 

 

Thanks

Anupam

Helpful resources

Announcements
PA_User Group Leader_768x460.jpg

Manage your user group events

Check out the News & Announcements to learn more.

Power Query PA Forum 768x460.png

Check it out!

Did you know that you can visit the Power Query Forum in Power BI and now Power Apps

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

PowerPlatform 768x460.png

Microsoft Learn

Check out our new Discover Your Career Path blog post series and get all the details.

Users online (1,483)