cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
johnnyL
Microsoft
Microsoft

new CrmServiceClient(connectionString); Toss Error =>Error while connecting to CRM Could not load file or assembly 'System.Web.Services, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'. The system cannot find the file specified

Hi,

 

I am trying to follow what it takes to fix the WSTrust issues 

https://docs.microsoft.com/en-us/powerapps/developer/common-data-service/authenticate-office365-depr...

 

According to this, the only chg needs to be done is:

**

If your code is using CrmServiceClient with the “Office365” authentication type:

An example of this is a connections string that looks like this:

connectionString = "AuthType=Office365;Username=jsmith@contoso.onmicrosoft.com;Password=passcode;Url=https://contoso.crm.dynamics.com"

Similarly, you could also use a CrmServiceClient constructor and pass in AuthType.Office365.

You have two options for dealing with this.

 

***

In my code after above fix, while the compile is fine, during runtime, this is tossing this error in the "new CrmServiceClient(connectionString)"

==> Error while connecting to CRM Could not load file or assembly 'System.Web.Services, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'. The system cannot find the file specified.

 

Any idea what I need to do to fix this?  Thanks.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
johnnyL
Microsoft
Microsoft

Hi,

 

This item is closed.    The root cause of this is we had corrupted the VS nuget.   We started debugging with just a console app, got it running.     Then we created an azure function (this is where our code actually runs) and added / updated the nuget as needed to match our current azure function. 

 

Thanks everyone.   

View solution in original post

2 REPLIES 2
johnnyL
Microsoft
Microsoft

Hi,

 

This item is closed.    The root cause of this is we had corrupted the VS nuget.   We started debugging with just a console app, got it running.     Then we created an azure function (this is where our code actually runs) and added / updated the nuget as needed to match our current azure function. 

 

Thanks everyone.   

Hi Johnny

 

I am facing exact same issue.

 

I took the all latest nugate packages.. can you please mention which package you are referring ?

 

The Azure function throws following error if i run from Azure function

Could not load file or assembly 'System.Web.Services, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'. The system cannot find the file specified.


@johnnyL wrote:

Hi,

 

This item is closed.    The root cause of this is we had corrupted the VS nuget.   We started debugging with just a console app, got it running.     Then we created an azure function (this is where our code actually runs) and added / updated the nuget as needed to match our current azure function. 

 

Thanks everyone.   




Helpful resources

Announcements
Power Apps News & Annoucements carousel

Power Apps News & Announcements

Keep up to date with current events and community announcements in the Power Apps community.

Community Call Conversations

Introducing the Community Calls Conversations

A great place where you can stay up to date with community calls and interact with the speakers.

Power Apps Community Blog Carousel

Power Apps Community Blog

Check out the latest Community Blog from the community!

Users online (4,071)