cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Rudhresh
Regular Visitor

Populate text field on web page is not working

I'm trying to type the Email and Password on a Log in website using populate text field on the web page but it not recognizing the UI element.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Hi @Rudhresh ,

 

Please Flow below steps for adding selector - 

Step - 1 

           - First click on below image while creating selector using UI Element.

Shoaib_PAD_0-1663947326488.png

 

Step - 2

           - add UI Element 3 times using above step.

 

Step - 3

          - Edit Selector and rename it like this -

                      - Email

                      - Password

                      - Login

Step - 4 

              - Create Custom selector for each above rename selector. Ex-

                        -input[id="email"]

                        -input[id="password"]

                        -button[type="submit"]

Shoaib_PAD_1-1663947783486.png

If still facing issue pls let me know.

 

 

Thank you,

Shoaib

 

 

View solution in original post

10 REPLIES 10
Shoaib_PAD
Frequent Visitor

Hi @Rudhresh ,

 

did you add Microsoft power automate extension on Browser(Chrome/Edge)?

 

Thank you,

Shoaib

Sorry for the late reply @Shoaib_PAD .

 I am trying to type Email using Populate text field on the web page in Edge. Extensions are enabled I don't why it's not selecting the UI Element.

 

 

 
PREVIEW
 
 
 

Hi @Rudhresh ,

 

Can you share error screenshot?

 

Thanks,

Shoaib

Rudhresh_0-1663939853547.png

I cannot Select the Email field using the populate text field on web page.

Hi @Rudhresh ,

 

You can do one thing , create a custom selector instead of making selector using  UI element. Custom selector is working on my system. 

 

I have added screenshot below for your reference. If still you are facing an issue pls let me know.

Shoaib_PAD_1-1663941223025.png

Thank you,

Shoaib

I used the Custom Selector but Still, it's not working.

Hi @Rudhresh ,

 

See the below screenshot . it is working.

 

Shoaib_PAD_0-1663943213478.png

 

@Shoaib_PAD Using the Populate text field action I can type in RPA challenge webpage but I can't do that in ACME. I don't know why it is behaving like this can you explain this, please?

Hi @Rudhresh ,

 

Please Flow below steps for adding selector - 

Step - 1 

           - First click on below image while creating selector using UI Element.

Shoaib_PAD_0-1663947326488.png

 

Step - 2

           - add UI Element 3 times using above step.

 

Step - 3

          - Edit Selector and rename it like this -

                      - Email

                      - Password

                      - Login

Step - 4 

              - Create Custom selector for each above rename selector. Ex-

                        -input[id="email"]

                        -input[id="password"]

                        -button[type="submit"]

Shoaib_PAD_1-1663947783486.png

If still facing issue pls let me know.

 

 

Thank you,

Shoaib

 

 

Thanks a lot for helping ‌‌🤗@Shoaib_PAD. Can you suggest to me any documents to learn the custom selector and may I know why the UI selector is not capturing?

Helpful resources

Announcements
 WHAT’S NEXT AT MICROSOFT IGNITE 2022

WHAT’S NEXT AT MICROSOFT IGNITE 2022

Explore the latest innovations, learn from product experts and partners, level up your skillset, and create connections from around the world.

Register for a Free Workshop.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

Top Solution Authors
Users online (1,600)