cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

"Post a message as the Flow bot to a channel" node no longer supports HTML formatting.

This is more like a bug since this feature used to work.

 

I used the "Post a message as the Flow bot to a channel" node to send notification to Teams which contained html formatting.

However since Tuesday, the html formatting just didn't work.

 

With Tobin Onuosah's assistance, we were able to use "Post a message (V3)" node instead as a workaround. However that resulted in notifications being posted from my username, and not the Flow bot.

I'd love if you guys can restore this Flow bot node to its former glory.

 

Thanks.

Status: New
Comments
Hiroaki_Biz
Regular Visitor

Same here.  Microsoft should fix the issue or announce users that HTML markup is no longer supported☹️

ikoga
Advocate I

Hi,

 

Same here.

 

Currently, it seems "Post a message as the Flow bot to a channel" works limited markdown instead of HTML markup.  Teams mobile app cannot display nested lists.

 

Microsoft should rollback this action because I have to rewrite all flows to fix this issue.

NinaP
Microsoft

@ikoga Had to do the same. And I totally agree!

powerflows
Frequent Visitor

The same problem. 

Microsoft, is that a bug or a feature? 🤔

If the second one, I think no one would like it. 

suclarkeuk
Advocate II

Using "Post a message (V3)" as a workaround doesn't resolve the problem for me as I am including a link to a web address and that still comes back with HTML wrappers around it but no actual working link.  I can't switch to doing it using an Adaptive card because I am pulling in data from Azure DevOps Description field which is an HTML box itself and that just brings over all the nasty HTML wrapper info as well.  Microsoft - Please fix this.  I have just spent ages trying to convince people to use this and link it to MS Teams only for this to now happen.

stevenls
Advocate II

Yeh we can't use adaptive cards either and this also stopped working for us the other day, major pain in the behind that this just happened.

stevenls
Advocate II

@ikoga   I have found the markdown documentation but can't actually get it to display.

 

In the flow bot node I have **info variable** in place but it doesn't display bold.

 

Same with URL and everything basically.

 

I am sure I am missing something but also now having to change about 9 flows to cater for all of this.

sherbert86
New Member

This is affecting us also, what is the reason for the reduction in functionality?

ikoga
Advocate I

Hi @stevenls,

 

Yes, it seems to be markdown support was really limited.
I think you saw this: https://docs.microsoft.com/ja-jp/contribute/markdown-reference#bold-and-italic-text


My biggest problem is Teams mobile app never supported markdown at all.  In addition, I have to rewrite all the flows in order to fix this issue.

I'm waiting for rollback.

 

  • Flow
    teams_flowbot.png
  • Teams (PC)
    teams_flowbot2.png
  • Teams (Mobile App)
    teams_flowbot3.png
WMGDev
Helper I

Post a message as a flow bot has lost all markdown rendering as of 06/10/2020

 

Any news on this, is it a bug? has support for this changed? what's happening?