cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
JimEdgeton
Regular Visitor

Power Automate iOS App Crashing Immediately

iOS version = 14.6

iPhone model = 7

 

My team member and I have started using the "Buttons" functionality in the Power Automate app, which has been great. This past week, my Power Automate app started crashing immediately upon opening (<1 second). This error message (see below) quickly flashes and then the app crashes and brings me back to the home screen. My other team member doesn't have any problems opening their app, so I don't think it's a corporate policy change (ex: app being blocked).

 

The only thing I can think that changed is my corporate/Microsoft password on Monday (same day this started). However, I don't know how to be prompted to put in my new password before the app crashes. I've deleted the app entirely from my phone (hoping that would wipe the login data), but re-installing/launching the app results in the same behavior.

 

Any advice on how to fix this? Thank you!

 

iOS_error_message_PowerAutomate.jpeg

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Following up to my own post on this workaround, I managed to figure out the root cause. The "Microsoft Authenticator" app on my iPhone had two different Microsoft accounts associated to it. I believe when Power Automate app launched, it was getting confused on which MS account to log in as and then crashed. I think I first tried "reseting" my entire iPhone and then removed the unneeded MS account from Microsoft Authenticator for Power Automate to start working again. I could not tell you confidently that the iPhone "reset" was a necessary step though. I'd first check if you have multiple accounts in your Microsoft Authenticator app and remove one of them.

View solution in original post

11 REPLIES 11
kierian
Community Support
Community Support

that seem you are using MDM like Intune to manage power automate app.

please check with your network to confirm if there any changes on MDM policy

try to unenroll device from md and uninstall then reinstall power automate from app store then test

Thanks for the suggestion, Kierian. Our Microsoft infrastructure team does not manage Power Automate app through our Company Portal or MDM, based on what they're telling me. However, I did unenroll my device via Company Portal app, then re-installed/re-enrolled my device again, then downloaded Power Automate app again. Same behavior as before, so not fixed, unfortunately.

 

The Microsoft admins also reset all of my M365 connections from their end, which seemed to help briefly - the app stayed open, asked me to log in, and then started crashing again with the same error message.

JimEdgeton
Regular Visitor

I managed a workaround for this, but not able to resolve the root issue:

  1. Close the Power Automate app
  2. Put phone into Airplane mode
  3. Open the Power Automate app (does not crash)
  4. Account tab > Sign Out
  5. Brought back to "Get Started" initalization screen. Click "Get Started"
  6. Window "Choose my account" appears
  7. Turn Airplane mode OFF
  8. Select my account to sign-in
  9. App works as expected while it's open. If I close the app, it begins crashing again.
  10. Repeat steps 1-9 anytime I need to open the app again.

At a glance, this seems like an app bug, but any additional thoughts would be helpful (or recommendations to properly report it as a bug).

I am using the same way. It's a workaround, not a fix. Team MS, please get it fixed. 

gavinleung
Resolver I
Resolver I

My device was unregistered to the MDM policy of my ex-employer. But there was one day I deleted an entry on MS Authenticator, this issue happened .... 

 

I believe this is a bug. 

Genius! Worked for me too

TM2021
New Member

Anyone found fix for this issue?

Yes, I post the comment of Jim that worked for me:

  1. Close the Power Automate app
  2. Put phone into Airplane mode
  3. Open the Power Automate app (does not crash)
  4. Account tab > Sign Out
  5. Brought back to "Get Started" initalization screen. Click "Get Started"
  6. Window "Choose my account" appears
  7. Turn Airplane mode OFF
  8. Select my account to sign-in
  9. App works as expected while it's open. If I close the app, it begins crashing again.
  10. Repeat steps 1-9 anytime I need to open the app again.

Following up to my own post on this workaround, I managed to figure out the root cause. The "Microsoft Authenticator" app on my iPhone had two different Microsoft accounts associated to it. I believe when Power Automate app launched, it was getting confused on which MS account to log in as and then crashed. I think I first tried "reseting" my entire iPhone and then removed the unneeded MS account from Microsoft Authenticator for Power Automate to start working again. I could not tell you confidently that the iPhone "reset" was a necessary step though. I'd first check if you have multiple accounts in your Microsoft Authenticator app and remove one of them.

TM2021
New Member

Thanks for reply. No, do not have Authenticator app on devices where we are testing & facing this issue. Opened Microsoft Support ticket but they seems so clueless

unfeomateo1
New Member

Same problem here. One account on my authenticator. Anyone fix this?

Helpful resources

Announcements
Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

MPA Virtual Workshop Carousel 768x460.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

Power Automate Designer Feedback_carousel.jpg

Help make Flow Design easier

Are you new to designing flows? What is your biggest struggle with Power Automate Designer? Help us make it more user friendly!

Top Kudoed Authors
Users online (4,724)