cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply

[Announcement] Make your Power Virtual Agents bot start the conversation using a custom canvas

Make your Power Virtual Agents bot start the conversation using a custom canvas blog: https://powervirtualagents.microsoft.com/en-us/blog/make-your-power-virtual-agents-bot-start-the-con...

 

StartConversation.jpg

 

 

 

11 REPLIES 11
Advocate I
Advocate I

Thanks for this, we are in the middle of implementing this on a client site.

We've found that our bot can take up to 10 seconds to respond (tracked using the performance analyzer in Chrome) - meaning the bot apparently hangs for the user. This is intermittent and can range from 0 - 10 seconds - it doesn't seem to relate to the bot waking up for the first time or anything like that.

We've implemented a work around to show a loading message, but wondered if anyone else has seen this and is there a way to crank up the performance ?

 

@dougmaloney - Your bot should not take 10 seconds to respond. Can you please share your bot ID so that we can investigate?

@Diganta great - thanks

 

https://powerva.microsoft.com/api/botmanagement/v1/directline/directlinetoken?botId=3716d814-10e6-48...

 

Or you can see the live chatbot at https://mlc.org.au

It uses a custom canvas but the performance inspector tells me this is not causing the problem.

@Diganta thanks. let me know if you need any other info.

Helper I
Helper I

I get the following error when I open the code in edge, and the website provided in the article.  My bot is published. Here is my file as well

 
 
 
 
 

htmlerror.jpgpva error.jpg

New Member

Hello Sir,

 

Bot isn't initiating the conversation, I followed all customization steps mentioned in https://docs.microsoft.com/en-us/power-virtual-agents/customize-default-canvas. What I am missing out can you suggest plz ? 

Frequent Visitor

@Diganta 
I followed the steps on: https://docs.microsoft.com/en-us/power-virtual-agents/configure-bot-greeting and I can open a html page and the bot works, but not on webpage where I deployed my bot. How can I make it work there?

Thank you for your time.

Isabela Ardions

@MaryT0905 - Please remove the "<>" from the value of the BOT_ID variable.

@Mehvish - Can you try the code from the doc with your Bot ID here w3schools.com HTML try it editor?

Helpful resources

Announcements
Microsoft Ignite

Microsoft Ignite

Join digitally, March 2–4, 2021 to explore new tech that's ready to implement. Experience the keynote in mixed reality through AltspaceVR!

New Super Users

Meet the Power Virtual Agents Community Super Users!

Congratulations to our Season 1 2021 Super User Crew!

PVA Commnity Blog

NEW Power Virtual Agents Community Blog

View articles posted by fellow community members on the Power Virtual Agents Community Blog!

Microsoft Ignite

Microsoft Power Platform: 2021 Release Wave 1 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 1 describes all new features releasing from April through September 2021.

Top Kudoed Authors
Users online (71,537)