cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
BananaMeepok
Frequent Visitor

Bot in iFrame stuck in infinite loading loop, does not complete loading

Good day,

I am facing an issue publishing my bot using the iframe code. Have scoured the net but didn't find anything closed to this hence posting this here.

 

I have two screenshots, one is in PBI service dashboard and one is in canvas powerapp.

 

PBI service dashboard, canvas app loads ok but PVA bot doesn't finish loading

BananaMeepok_0-1614132650572.png

 

Canvas app, using iFrame PCF component it doesn't complete loading as well

BananaMeepok_1-1614132851693.png

 

I have waited for 30 minutes or more on few tests, just in case it is taking time to load but that is not the case since the canvas app loaded in seconds on the PBI dashboard. Appreciate if anyone has any idea to troubleshoot this issue I am facing. Cheers!

 

John Low

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
BananaMeepok
Frequent Visitor

Hi all,

 

The solution to this is quite unexpected. I did not made any changes but when I opened my company tenant's dashboard this week, some other PVA bots used for testing with the MSFT helpdesk staff actually loaded in edge browser but my PVA bot still does not.

 

We have also tested using chrome browser 2 weeks back during our first test and neither bots loaded but all bots managed to load today in chrome browser.

 

Just to reiterate, my PVA bot managed to load in edge browser in a client's tenant dashboard before I even decide to start this thread.

 

It is bizarre is all I can say, but it is what it is. Seems to be an incompatibility issue that caused this whole saga. Regardless thanks to all who have chipped in to help resolve this. Cheers! 

View solution in original post

7 REPLIES 7
renatoromao
Super User
Super User

Hi @BananaMeepok ,

 

I never faced this issue yet.

Did you get the right Bot ID?

Because if you use the wrong Id, you will see the long loading. One tip is to open PVA Portal >> Channels >> Custom website >> get the iframe >> get the URL and try to open it in a browser to test it. If works, get the Bot ID code in the final of the URL


Did I answer your question? Mark my post as a solution!
Thanks!

Renato Romão,

Connect with me here 😉

Power Virtual Agents course (+2.650 students) : English | Português

Yes the bot ID is correct, it loads fine in edge. Any other troubleshooting methods are welcome 😊

BananaMeepok_1-1614217269819.png

 

renatoromao
Super User
Super User

Hi @BananaMeepok ,

 

Two options:

1- Try to publish your bot again, maybe you are getting an issue between both channels. Also, validate if you are using the same public connection inside your App and try to identify if you are using the same browser too.

 

2- Open a ticket to the PVA support, they can investigate and understand issues behind the scenes

https://powervirtualagents.microsoft.com/en-us/support 


Did I answer your question? Mark my post as a solution!
Thanks!

Renato Romão,

Connect with me here 😉

Power Virtual Agents course (+2.650 students) : English | Português

Thanks for your suggestions Renato! For the first suggestion, how do I do this? Any suggested links or screenshots to help locate this so I can check if they are in sync?

For your second suggestion I have done that too, will update this thread when I get their reply.

renatoromao
Super User
Super User

Hi @BananaMeepok ,

 

Great!

So, the first option follow the steps below:

 

1- Open your bot in the PVA studio

2- Edit anything in your bot in the trigger phrase or something like that, just to allow to generate a new version

3- Go to the Publish left menu

4- Click on the Publish

5- Go to the Channels left menu

6- Open as a Demo website

7- Try to see if your bot is recognizing your new trigger phrase

8- If yes, try to open your canvas app, remove the Bot and add it again

9- If the issue persists, click on the F12 keyboard

10- Click on the Network tab

11- Mark the option "Disable cache" (this feature will disable the cache in your browser when you refresh the page using CTRL + F5 or F5 or the Refresh button on the browser)

12- Refresh your page and try to talk with your bot again


Did I answer your question? Mark my post as a solution!
Thanks!

Renato Romão,

Connect with me here 😉

Power Virtual Agents course (+2.650 students) : English | Português
BananaMeepok
Frequent Visitor

Hi all,

 

Update on status. There is only ONE PVA bot in subject, which is deployed to my own company's tenant. I have further tested few other scenarios as follow:

  1. Tested PVA on another tenant's PBI, loads and works fine as I did not set any security requirements. Essentially anyone with my PVA's link can use it
  2. Loaded another canvas app using the custom PCF component into this canvas app, loads and works fine but the PVA remains to not complete loading
  3. Opened the PBI dashboard in my company's tenant in PBI mobile, PVA loads and works fine

A MSFT helpdesk staff is working on this ticket with me now. I will continue to update this thread once I get any news. Thank you for your interest.

BananaMeepok
Frequent Visitor

Hi all,

 

The solution to this is quite unexpected. I did not made any changes but when I opened my company tenant's dashboard this week, some other PVA bots used for testing with the MSFT helpdesk staff actually loaded in edge browser but my PVA bot still does not.

 

We have also tested using chrome browser 2 weeks back during our first test and neither bots loaded but all bots managed to load today in chrome browser.

 

Just to reiterate, my PVA bot managed to load in edge browser in a client's tenant dashboard before I even decide to start this thread.

 

It is bizarre is all I can say, but it is what it is. Seems to be an incompatibility issue that caused this whole saga. Regardless thanks to all who have chipped in to help resolve this. Cheers! 

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
PVA_User Group Leader_768x460.jpg

Manage your user group events

Check out the News & Announcements to learn more.

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Welcome Super Users.jpg

Super User Season 2

Congratulations, the new Super User Season 2 for 2021 has started!

Center-of-Excellence-Starter-Kit-cropped 768x460.png

The Total Economic Impact™ of Power Virtual Agents

Read this 2021 commissioned study, conducted by Forrester Consulting.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (2,308)