cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
edgonzales
Super User II
Super User II

Teams App Showing GUID instead of Bot Name

Hi all,

Just building my first bot and that all works fine.  Integration with Teams was a bit...clunky, but I'm wondering if anyone else is seeing the GUID being presented rather than the bot (or even App) name?  I followed the documentation and everything looks like it's filled out correctly, but in the chat for Teams, it represents itself as just the GUID.

 

Thanks for the help.

-Ed-

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
micchow
PVA
PVA

Thank you everyone for raising this issue.  This is a bug and has been fixed on our side.  For bots that have already been deployed to Teams, please follow the steps below to let bot name show up correctly in Teams:

1. Go to PVA, Configuration -> Channel -> Microsoft Teams and delete the channel

2. Re-add Microsoft Teams channel

3. Go to Microsoft Teams App studio and remove the app of the bot

4. Re-install (sideload) the app in Microsoft Teams

 

After step 4, the bot name will show up correctly.  If the user has previously chatted with the bot, they will see the name of the bot in the chat history list staying as a GUID.  That is due to back-end caching, it will be updated after some time when the back-end is updated.

 

Thank you again for your patience.

View solution in original post

8 REPLIES 8
WillPage
Impactful Individual
Impactful Individual

I have the same problem.

 

Also, when I add the bot it responds to the greeting and also something else it doesn't understand. I can't see what the bot has been sent.

Steensgaard
Regular Visitor

I have the same experience

WillPage
Impactful Individual
Impactful Individual

It must be a bug. Also the Teams bot does not seem to respond to any published changes in Power Virtual Agents.

I have the same issues???

Its a Bug in Power Virtual for Teams. 

is this being prioritized ?

micchow
PVA
PVA

Thank you everyone for raising this issue.  This is a bug and has been fixed on our side.  For bots that have already been deployed to Teams, please follow the steps below to let bot name show up correctly in Teams:

1. Go to PVA, Configuration -> Channel -> Microsoft Teams and delete the channel

2. Re-add Microsoft Teams channel

3. Go to Microsoft Teams App studio and remove the app of the bot

4. Re-install (sideload) the app in Microsoft Teams

 

After step 4, the bot name will show up correctly.  If the user has previously chatted with the bot, they will see the name of the bot in the chat history list staying as a GUID.  That is due to back-end caching, it will be updated after some time when the back-end is updated.

 

Thank you again for your patience.

View solution in original post

The issue remains after have following the steps only on Teams on a web browser.

Helpful resources

Announcements
March Update

Welcome to the User Group Private Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

V3_PVA CAmpaign Carousel.png

Community Challenge - Giveaways!

Participate in the Power Virtual Agents Community Challenge

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Top Kudoed Authors
Users online (3,306)