cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Super User
Super User

Teams App Showing GUID instead of Bot Name

Hi all,

Just building my first bot and that all works fine.  Integration with Teams was a bit...clunky, but I'm wondering if anyone else is seeing the GUID being presented rather than the bot (or even App) name?  I followed the documentation and everything looks like it's filled out correctly, but in the chat for Teams, it represents itself as just the GUID.

 

Thanks for the help.

-Ed-

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted

Re: Teams App Showing GUID instead of Bot Name

Thank you everyone for raising this issue.  This is a bug and has been fixed on our side.  For bots that have already been deployed to Teams, please follow the steps below to let bot name show up correctly in Teams:

1. Go to PVA, Configuration -> Channel -> Microsoft Teams and delete the channel

2. Re-add Microsoft Teams channel

3. Go to Microsoft Teams App studio and remove the app of the bot

4. Re-install (sideload) the app in Microsoft Teams

 

After step 4, the bot name will show up correctly.  If the user has previously chatted with the bot, they will see the name of the bot in the chat history list staying as a GUID.  That is due to back-end caching, it will be updated after some time when the back-end is updated.

 

Thank you again for your patience.

View solution in original post

7 REPLIES 7
Highlighted
Skilled Sharer
Skilled Sharer

Re: Teams App Showing GUID instead of Bot Name

I have the same problem.

 

Also, when I add the bot it responds to the greeting and also something else it doesn't understand. I can't see what the bot has been sent.

Highlighted
Regular Visitor

Re: Teams App Showing GUID instead of Bot Name

I have the same experience

Highlighted
Skilled Sharer
Skilled Sharer

Re: Teams App Showing GUID instead of Bot Name

It must be a bug. Also the Teams bot does not seem to respond to any published changes in Power Virtual Agents.

Highlighted
Regular Visitor

Re: Teams App Showing GUID instead of Bot Name

I have the same issues???

Highlighted

Re: Teams App Showing GUID instead of Bot Name

Its a Bug in Power Virtual for Teams. 

Highlighted
Regular Visitor

Re: Teams App Showing GUID instead of Bot Name

is this being prioritized ?

Highlighted

Re: Teams App Showing GUID instead of Bot Name

Thank you everyone for raising this issue.  This is a bug and has been fixed on our side.  For bots that have already been deployed to Teams, please follow the steps below to let bot name show up correctly in Teams:

1. Go to PVA, Configuration -> Channel -> Microsoft Teams and delete the channel

2. Re-add Microsoft Teams channel

3. Go to Microsoft Teams App studio and remove the app of the bot

4. Re-install (sideload) the app in Microsoft Teams

 

After step 4, the bot name will show up correctly.  If the user has previously chatted with the bot, they will see the name of the bot in the chat history list staying as a GUID.  That is due to back-end caching, it will be updated after some time when the back-end is updated.

 

Thank you again for your patience.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
PVA Multi Language

Power Virtual Agents Gaining Traction

Power Virtual Agents is now available in more languages.

PVA Bot Variables

Power Virtual Agents Bot Variables

Reusing variables across topics, and setting variable values from external sources.

BOT Sharing Gallery

BOT Sharing Gallery is now LIVE!

Want to Share a ChatBot? Post it in our Bot Sharing Gallery!

PVA Thumb

Video of the Week

Travel Approval Bot

PVA Thumb

Video of the Week

Returning an image as a message

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (9,815)