cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Anonymous
Not applicable

Could not find client certificate for gateway discovery.

We're seeing this error intermittently today on both PowerApps we have.  We connect to onprem SQL express through the onprem gateway.  I updated the gateway to the latest version and the connection itself looks fine.  SQL is up and running fine.

 

An error occurred on the server. Server Response: Could not find client certificate for gateway discovery. clientRequestId: (varies)

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Hi @Anonymous and @v-yamao-msft,

 

Here is the link to the replicated PowerApps thread and its solution: https://powerusers.microsoft.com/t5/Connecting-to-Data/Could-not-find-client-certificate-for-gateway-discovery/m-p/81366#M649

 

Since this thread has been solved from the PowerApps community side, we will mark this thread as "Solved". 🙂

 

Cheers,

-AT (Community Admin)

View solution in original post

4 REPLIES 4
Anonymous
Not applicable

Meant to post this in the PowerApps forum... Oops.

v-yamao-msft
Community Support
Community Support

Hi @Anonymous,

 

Does this error occur all of a sudden?


Have you also updated your PowerApps to the latest version?


Please try to update the credentials for the gateway to see if it will work.


I have seen a doc on how to troubleshoot the on-premises data gateway, please check it for a reference:
https://docs.microsoft.com/en-us/power-bi/service-gateway-onprem-tshoot 


Best regards,
Mabel Mao

Community Support Team _ Mabel Mao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Hi @Anonymous and @v-yamao-msft,

 

Here is the link to the replicated PowerApps thread and its solution: https://powerusers.microsoft.com/t5/Connecting-to-Data/Could-not-find-client-certificate-for-gateway-discovery/m-p/81366#M649

 

Since this thread has been solved from the PowerApps community side, we will mark this thread as "Solved". 🙂

 

Cheers,

-AT (Community Admin)

 I get a permission denied when trying to access this link, with both my personal MSA and my MSFT FTE login. Could you please post the solution here?

Helpful resources

Announcements
Power Automate News & Announcements

Power Automate News & Announcements

Keep up to date with current events and community announcements in the Power Automate community.

Power Automate Community Blog

Power Automate Community Blog

Check out the latest Community Blog from the community!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (2,912)