cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
abbyamante
Helper I
Helper I

Action 'Send_an_HTTP_request_to_SharePoint' flow " Input string was not in a correct format"

Hello, 

 

i build a flow to get the value of the changes on the sharepoint list columns. 

i am using the "Action 'Send_an_HTTP_request_to_SharePoint" to get the Value of the changes. I keep on getting this error "Input string was not in a correct format". 

 

can anyone please help me how to fix this error?

here is my flow and the error im getting:

 

abbyamante_0-1633097432825.png

 

error raw message

 


"statusCode": 400,
"headers": {
"Pragma": "no-cache",
"x-ms-request-id": "f2a9f39f-b084-1000-2106-018d52ff74ef",
"Strict-Transport-Security": "max-age=31536000; includeSubDomains",
"X-Content-Type-Options": "nosniff",
"X-Frame-Options": "DENY",
"Cache-Control": "no-store, no-cache",
"Set-Cookie": "ARRAffinity=661bb5a42aa72fa187081047289be23c4e8833591c3737a25cf4a4f79726a2fa;Path=/;HttpOnly;Secure;Domain=sharepointonline-eus2.azconn-eus2.p.azurewebsites.net,ARRAffinitySameSite=661bb5a42aa72fa187081047289be23c4e8833591c3737a25cf4a4f79726a2fa;Path=/;HttpOnly;SameSite=None;Secure;Domain=sharepointonline-eus2.azconn-eus2.p.azurewebsites.net",
"Timing-Allow-Origin": "*",
"x-ms-apihub-cached-response": "true",
"Date": "Mon, 27 Sep 2021 18:09:12 GMT",
"Content-Length": "457",
"Content-Type": "application/json",
"Expires": "-1"
},
"body": {
"status": 400,
"message": "Input string was not in a correct format.\r\nclientRequestId: 06834dc4-536c-46ad-a5cb-83f52cd42e53\r\nserviceRequestId: f2a9f39f-b084-1000-2106-018d52ff74ef",
"source": "https://pharmscript.sharepoint.com/sites/RevenueCycleOperations/_api/web/lists/getByTitle('Facility%...)",
"errors": [
"-1",
"Microsoft.SharePoint.Client.InvalidClientQueryException"
]
}
}

 

here is my current flow set up:

 

abbyamante_1-1633097554467.png 

abbyamante_2-1633097575555.png

 

 

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
Expiscornovus
Dual Super User
Dual Super User

Hi @abbyamante,

 

Sorry, I forgot to look at the screenshot. 

 

With your current setup it would be the SinceVersionId field instead of the SinceVersionLabel field.

 

_api/web/lists/getbytitle('Facility%20Billing%20Allocation')/Items(@{triggerOutputs()?['body/ID']})/Versions(@{outputs('Get_changes_for_an_item_or_a_file_(properties_only)')?['body/SinceVersionId']})

 

View solution in original post

Expiscornovus
Dual Super User
Dual Super User

Hi @abbyamante,

 

I don't know why some don't show up, to be honest :). But you can still retrieve that field though.

 

You should be able to directly copy paste my last code snippet in the Uri field. Can you try that?

View solution in original post

6 REPLIES 6
Expiscornovus
Dual Super User
Dual Super User

Hi @abbyamante,

 

It looks like you are inputting 1.0 as the version value. However, that is the string value of the version. Microsoft expects a number. 1.0 corresponds with 512.

 

Try this URI instead

 

 

_api/web/lists/getByTitle('Facility%20Billing%20Allocation')/items(2951)/versions(512)

 

 

 

Expiscornovus
Dual Super User
Dual Super User

Hi @abbyamante,

 

Sorry, I forgot to look at the screenshot. 

 

With your current setup it would be the SinceVersionId field instead of the SinceVersionLabel field.

 

_api/web/lists/getbytitle('Facility%20Billing%20Allocation')/Items(@{triggerOutputs()?['body/ID']})/Versions(@{outputs('Get_changes_for_an_item_or_a_file_(properties_only)')?['body/SinceVersionId']})

 

@Expiscornovus 

thank you for looking into this. when i try to change to what you mentioned above, im only getting the since version number on the dynamic content. 

 

abbyamante_0-1633113251826.png

 

do you know what would be the reason why i only have one option under the dynamic content?

Expiscornovus
Dual Super User
Dual Super User

Hi @abbyamante,

 

I don't know why some don't show up, to be honest :). But you can still retrieve that field though.

 

You should be able to directly copy paste my last code snippet in the Uri field. Can you try that?

abbyamante
Helper I
Helper I

@Expiscornovus  Youre Awesome!! it Works! thank you!

rblindt
New Member

I need some help with a "Input string was not in a correct format. clientRequestId: e91fe4b4-6769-4e52-a713-bfed364ce50c serviceRequestId: e91fe4b4-6769-4e52-a713-bfed364ce50c" error message. Please message me to let me know what information you need to correct this.

Helpful resources

Announcements
Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

May UG Leader Call Carousel 768x460.png

June User Group Leader Call

Join us on June 28 for our monthly User Group leader call!

MPA Virtual Workshop Carousel 768x460.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

Power Automate Designer Feedback_carousel.jpg

Help make Flow Design easier

Are you new to designing flows? What is your biggest struggle with Power Automate Designer? Help us make it more user friendly!

Users online (4,274)