cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Regular Visitor

First time running flow does not appear to perform actions

Hello

 

I have a flow which will email someone when a form is submitted but it appears to only email if you run the flow twice

 

Anyone have any ideas? Screenshot below - it seems to think it has done it but no email is received (Excel sheet is updated though)

 

"https://i.gyazo.com/86a8c48b79e33792261ff2f26cb63c21.png"

6 REPLIES 6
Dual Super User III
Dual Super User III

According to the screenshot it looped through everything, but didn't actually do the email action.  If you download the output from the list rows in table do you get anything?  It looks like its processing an empty set of records.



-------------------------------------------------------------------------
If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.
Super User III
Super User III

@Joe__ I assume you are building the email body in the Apply to each loop.

 

  • If yes, what you might want to try is  'Initialize a variable' of type string  below the 'Get response details' action.
  • In the 'Apply to each' loop Build the body the of the email by 'Set variable' action.
  • Outside the 'Apply to each' loop add the Variable to 'Send an email' action. 

From a high level you action should look like screenshot below:

 

CFernandes_0-1598779699641.png

 

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

 

 

 

This may be stupid but how do I set a variable like your screenshot?

 

I try to add but I can’t even see the option

Dual Super User III
Dual Super User III

You have to initialize a variable in the main section of the flow (outside of any loop or condition) before you can use it.  Then you can set the variable inside the condition.



-------------------------------------------------------------------------
If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.
Regular Visitor

I'm not really sure why but it has started working now, I tried to set the variables but I still had the issue of no email being received, even in junk mail

 

If it happens again I will post back

@Joe__ I am glad that the problem has been resolved.

Helpful resources

Announcements
PP Bootcamp Carousel

Global Power Platform Bootcamp

Dive into the Power Platform stack with hands-on sessions and labs, virtually delivered to you by experts and community leaders.

secondImage

Power Platform Community Conference On Demand

Watch Nick Doelman's session from the 2020 Power Platform Community Conference on demand!

MPA Community Blog

Power Automate Community Blog

Check out the community blog page where you can find valuable learning material from community and product team members!

Users online (7,676)