cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Anderstechlogic
Level: Powered On

InvalidConnectionCredentials when running UI Flow for Web

I've built a very simple UI Flow for Web and I want to run it triggering the flow manually.

 

Whenever I try it fails and gives a "InvalidConnectionCredentials" error.

 

"Could not connect to the Power Automate UI flows Agent.

Please make sure that the UI flows connection credentials are valid."

 

I've seen some other have had the same issue, but none of the provided solutions have helped my problem.

 

My user is joined with an AAD domain as I understand, but I don't know if that can have an impact on the issue.

 

I've tried establishing the connection from Power Automate through my on premise data gateway with every possible combination of <domain>\<username>, <username>@<domain>.com and the credentials I use to logon my machine which has the gateway installed, but still with the InvalidConnectionCredentials. 

 

I'm using on prem gateway version 3000.21.18 (December 2019)  

 

Do you have any ideas on how to correctly run a UI Flow?

 

/Anders

 
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Anderstechlogic
Level: Powered On

Re: InvalidConnectionCredentials when running UI Flow for Web

@manuelstgomes @Daniel_BT 

 

Okay little uplifting update.

 

I got it to work on a VM with a local admin.

The way I did it was to sign in on the gateway with the same user that runs the flow and then I changed the service account (probably NT SERVICE\PBIEgwService) on the gateway to my local admin. 

 

It seems though that it won't work on my own machine and the only thing that is different to my VM solution is that my user is azure joined.

 

/Anders

View solution in original post

12 REPLIES 12
Super User
Super User

Re: InvalidConnectionCredentials when running UI Flow for Web

Hi @Anderstechlogic 

 

Was there any change in your organization in terms of authentication? If 2-factor authentication was enabled then your connections are invalidated and you may get errors like that.

 

I see that you tried to create the connection in multiple ways. Did you try to test if the connection is connected correctly in Data > Connections?

 

Can you share a few print-screens with more information so that I can try to help you?

 

If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Cheers
Manuel

Anderstechlogic
Level: Powered On

Re: InvalidConnectionCredentials when running UI Flow for Web

Hi  @manuelstgomes ,

 

I have 2-factor authentication enabled, but it was enabled before creating the connections and nothing regarding terms of authentication has been changed since the connection was created.

 

Everything looks normal to me in Data > Connections, but I could be mistaken. I'm having trouble posting images in this reply, but inside Connection details the status is "connected", in the flows detail, under Connections to the right the connection is listed with a green check mark next to it, and under gateway details it the Status is "online" and the Version Status is "You are running the latest gateway version. 

 

flow detail (connection).PNG

_____________________________________________________________________________________________

 

connectiondetails.PNG

________________________________________________________________________________________________

 

InvalidConnectionCredentials.PNG

__________________________________________________________________________

 

gateway details.PNG

 

 

I'll try to post the pictures

 

EDIT: Pictures added

Daniel_BT
Level: Power Up

Re: InvalidConnectionCredentials when running UI Flow for Web

I'm having the exact same problem.

Everything is showing as connected. But when I run my flow I get the same error. And I don't use 2 factor authentication.

Very sad as I can't use the tool to show to the executives of my company how interesting the UI Flows can be 😞

 

{
"error": {
"code": "InvalidConnectionCredentials",
"message": "Could not connect to the Power Automate UI flows Agent. Please make sure that the UI flows connection credentials are valid."
}
}

Highlighted
Anderstechlogic
Level: Powered On

Re: InvalidConnectionCredentials when running UI Flow for Web

It's very frustrating indeed. 

 

I have since tried on a VM and my boss has tried on his machine, but all with the same outcome. This really feels like it's out of my hands and maybe something the Power Automate team has to rectify. Hopefully soon there will be a solution to this.

 

/Anders

Super User
Super User

Re: InvalidConnectionCredentials when running UI Flow for Web

Hi @Anderstechlogic 

 

Try submitting a ticket to the support. Probably they can validate this issue and help you further.

 

If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Cheers
Manuel

Super User
Super User

Re: InvalidConnectionCredentials when running UI Flow for Web

HI @Anderstechlogic  and @Daniel_BT 

 

Were you able to get an answer from the Support?

 

I'm sure that more people have this issue, so it would be good to share the solution here to help other people.

 

If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Cheers
Manuel

Anderstechlogic
Level: Powered On

Re: InvalidConnectionCredentials when running UI Flow for Web

Hi @manuelstgomes 

 

I will try and reach them later today and make sure to update this thread when they've given an answer

 

/Anders

Anderstechlogic
Level: Powered On

Re: InvalidConnectionCredentials when running UI Flow for Web

Hi @manuelstgomes and @Daniel_BT 

 

Microsoft Support team has now answered my ticket.

 

They say that since it's a preview feature issues like that is expected to happen and they suggest to post issues on the community forums. So if you guys, or anybody else, doesn't have a fix to the issue, there's not much to do. 

 

They say that as soon as it's not in preview anymore, all issues should be rectified.

 

Until then, I'll accept this as the solution since no actual solution is provided

Anderstechlogic
Level: Powered On

Re: InvalidConnectionCredentials when running UI Flow for Web

@manuelstgomes @Daniel_BT 

 

Okay little uplifting update.

 

I got it to work on a VM with a local admin.

The way I did it was to sign in on the gateway with the same user that runs the flow and then I changed the service account (probably NT SERVICE\PBIEgwService) on the gateway to my local admin. 

 

It seems though that it won't work on my own machine and the only thing that is different to my VM solution is that my user is azure joined.

 

/Anders

View solution in original post

chrisingh42188
Level: Powered On

Re: InvalidConnectionCredentials when running UI Flow for Web

I have been having this same issue. I decided to look into a VM to run the UI flows but i see it says it wont work with the desktop flows. Have you found a solution to that?

Anderstechlogic
Level: Powered On

Re: InvalidConnectionCredentials when running UI Flow for Web

Hi @chrisingh42188 

 

I just executed a Win 32 UI flow on my VM without any issues. What error(s) are you getting?

 

/Anders

chrisingh42188
Level: Powered On

Re: InvalidConnectionCredentials when running UI Flow for Web

I havent tried to do it as yet but in this documentation (Link Provided) it says it wouldn't work, but if you tried it and it worked ill def give it a try.

 

https://docs.microsoft.com/en-us/power-automate/ui-flows/setup

Helpful resources

Announcements
firstImage

Better Together Contest Finalists Announced!

Congrats to the finalists of our ‘Better Together’-themed T-shirt design contest! Click for the top entries.

firstImage

Incoming: New and improved badges!

Look out for new contribution recognition badges coming SOON!

firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Community Summit North America

The top training and networking event across the globe for Microsoft Business Applications

Top Kudoed Authors
Users online (9,921)