cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
ayushadhikari
Regular Visitor

Issue with Approval Not Initiating

My Approval flow is not initiating when Its Details containts Cruly Braces { } and so on.

Else, this was working all fine but now its not working only when there are "{ }"

 

Error Details:

The request failed. Error code: 'XrmApiRequestFailed'. Error Message: 'Request to XRM API failed with error: 'Invalid character in field 'msdyn_flow_approval_details': '', hexadecimal value 0x01, is an invalid character.'.'.

 

Help me i am in big trouble.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

OK, as the approval was not accepting Special Strings on its Details section. I went with a workaround.

Basically what i did was made a custom Approval email and not use O365 approvals.

The workaround that i used is discussed in this blog below:

 

https://www.about365.nl/2020/02/27/power-automate-approvals-markdown-or-html/ 

View solution in original post

8 REPLIES 8
yashkamdar
Solution Sage
Solution Sage

Hello Team,

 

Can you please post a screenshot of how you have configured the Approval Action.

 

I just tried to follow what you mentioned and this worked just fine for me.

 

yashkamdar_0-1600786318921.png

 

 

yashkamdar_1-1600786362920.png

 

 

I think something else is at fault, for that to know I will need your screenshot.

 

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

 

Here is my flow that didnt initiate:

ayushadhikari_0-1600786931473.png

 

Details on Starting approval process:

ayushadhikari_1-1600787066001.png

 

The details on the approval comes from a form submitted earlier.
This was working great until it received special message (i.e little long with braces)

I tried shortening the message contents but it seems to be the braces giving the problem.

This first line had made the issue. For security reasons i cannot provide all of the message contents.

ayushadhikari_3-1600787289171.png{1:F01HIMANPKAAXXX.SN...ISN.}{2:I202COBADEFFXXXXN}{3:{108:20266BNQR289249}}{4:

 

 

 

Hello Team,

 

Got it, here is what you do. 

 

First create a compose action and populate the compose action with that Swift Message entity and then rather than passing the Swift message directly in the Details pass on the outputs of Compose in the Start an Approval action.

 

Check if this works.

 

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

Sorry, still giving the same issue.

 

The request failed. Error code: 'XrmApiRequestFailed'. Error Message: 'Request to XRM API failed with error: 'Invalid character in field 'msdyn_flow_approval_details': '', hexadecimal value 0x01, is an invalid character.'.'.

Sorry, still the same issue.

 

The request failed. Error code: 'XrmApiRequestFailed'. Error Message: 'Request to XRM API failed with error: 'Invalid character in field 'msdyn_flow_approval_details': '', hexadecimal value 0x01, is an invalid character.'.'.

Hello Team,

 

I think there is some character coming in your Dynamic content that is not supported by Flow.

 

Other than cleaning up your data at the source dont think this will work.

 

Try to see this particular bit in your Dynamic content -  '', hexadecimal value 0x01, is an invalid character.'.'. 

 

If you find this then just for a test remove this bit from the content and pass the rest of the content and check if the Flow works.

 

If it works then that part is having a character not supported by Flow, nothing you can do here other than cleaning the data up, but I can guarantee the braces are certainly not the issue.

 

I hope you get my point.

 

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

Thank you for your response. I will try to work into it and will post an update here soon.

OK, as the approval was not accepting Special Strings on its Details section. I went with a workaround.

Basically what i did was made a custom Approval email and not use O365 approvals.

The workaround that i used is discussed in this blog below:

 

https://www.about365.nl/2020/02/27/power-automate-approvals-markdown-or-html/ 

Helpful resources

Announcements
MPA Virtual Workshop Carousel 768x460.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

New Process Advisor Capabilities carousel.png

Read the blog for the latest news

Read the latest about new experiences and capabilities in the Power Automate product blog.

PA Survey Carousel Image.png

We want to hear from you!

If you are a small business ISV/Reseller, share your thoughts with our research team.

Users online (3,761)