cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
oliviermorneau
New Member

Mail (v3) no longer works via Flow

Hello all,

 

I have been using Flow to automate sending out the contents of responses for certain Microsoft Forms we are using within the organization, to an email address in particular. This was working fine for over 5 months now (4 separate forms, corresponding to 4 separate Flows) until yesterday afternoon (Oct 6, 2020, around 3 PM EST), when we stopped receiving these emails, despite the forms still being populated and sent as normal.

 

Here is one of the Flows we have been using: 

Support request Flow.png

 

We are still receiving a notification (not from Flow, but rather from Microsoft Forms) saying there is a new response to said form, but no email is being received from Microsoft Power Apps and Power Automate <microsoft@powerapps.com>.

 

Support request Flow_3.png

 

Strangely enough, the Flow reports running successfully... No error whatsoever: 

 

Support request Flow_2.png

 

Troubleshooting steps already performed:

- We have tried deleting and recreating the Flow completely;

- We have checked anti-spam at the organization's IT level and nothing was received from microsoft@powerapps.com since yesterday PM

- We have tried using a "To:" email outside the organization for testing purposes. Still nothing received on that other email, or in that email's spam folder.

 

I am out of ideas, and admittedly quite out of my league ... Anyone has ideas?

 

Thanks in advance!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
v-bacao-msft
Community Support
Community Support

 

Hi @oliviermorneau ,

 

This is a known issue and has been confirmed by many users, some users currently report that this issue has been resolved.

Please check this thread and test it again.

https://powerusers.microsoft.com/t5/I-Found-A-Bug/Send-an-Email-Notification-V3-NOT-sending-email/td...

Feel free to let us know if the issue still exists.

In addition, as an alternative workaround, you could try to use Send an Email V2 action instead.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

1 REPLY 1
v-bacao-msft
Community Support
Community Support

 

Hi @oliviermorneau ,

 

This is a known issue and has been confirmed by many users, some users currently report that this issue has been resolved.

Please check this thread and test it again.

https://powerusers.microsoft.com/t5/I-Found-A-Bug/Send-an-Email-Notification-V3-NOT-sending-email/td...

Feel free to let us know if the issue still exists.

In addition, as an alternative workaround, you could try to use Send an Email V2 action instead.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
Process Advisor

Introducing Process Advisor

Check out the new Process Advisor community forum board!

MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

V3_PVA CAmpaign Carousel.png

Community Challenge - Giveaways!

Participate in the Power Virtual Agents Community Challenge

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Users online (2,918)