cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
New Member

Microsoft Flow : Set Content Approval Status Failed

 

Hi ,

 

I am struggling with a Flow issue what i am trying to do here is a Leave Request Form that would need an approval from manager & once approved the requestor will get a mail saying his request is approved .I have listed down the flow here & adding some screen shots which might help . I am on tough deadline to complete this for a new team , internal service desks have failed miserably to fix the issue . SOS.....

 

1. Create a request in Sharepoint Online by the requestor - Works Fine

2.Trigger a mail to the requestor saying the work flow status has be Created - Works fine

3.Mail triggred to Approver for their approval - Works Fine

4.Approver goes to Sharepoint & approves the Leave request - Works Fine

5. Status of approval in Sharepoint - Doesnt Work , Error : Action 'Set content approval status' failed

6. The Leave request placed in the corresponding calendar created in Same sharepoint site , which will help the team to see leave request - Doesnt Work

 

{"Etag":null,"Message":"The specified item was not found. Check that it has not been deleted, and that you provided the correct site and list/library","Succeeded":false,"ApprovalErrorCode":"itemNotfound","ApprovalLink":null}
clientRequestId: e05f1c05-7d73-46c9-be07-ec119dcd35bf
serviceRequestId: 8e57d59e-e0ab-8000-f629-2eb9658804ae

image.pngimage.pngimage.png

4 REPLIES 4
Highlighted
New Member

Adding The screen shot of condition

 

image.pngimage.pngimage.png

Highlighted

@rsrih 

The issue you have described will appear if you haven't set the list to require content approval.  To do so, go to list settings and then to versioning.  Set "Require content approval" to  yes.

ContentApproval.jpg

 

If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Scott
Highlighted

@ScottShearer Thank you for the response , i checked the versioning settings its as per your recommendation above.Still same issue


ContentApproval.jpg

 


 

Highlighted

Hi @rsrih 

 

In the Action: Set Content Approval Status, which piece of dynamic content are you putting into the ID field? In your screenshot it looks like it's getting a value of "id3", but this may just be due to the way the screenshots are cut. The expected value for the field is an integer and it's being given a string which is why it can't be found.

 

Like I say, that may be something which has just been caused by the screenshot.

 

Could you please post a screenshot of the actual Flow config rather than the test run please? That may help us diagnose more.

 

Cheers

 

Matt





Did my reply help? Please give it a thumbs up.
Did I answer your question? Please mark my post as a solution!
If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!


Proud to be a Flownaut!





Community Leader: Black Country PowerApps & Flow User Group

Helpful resources

Announcements
Community Conference

Power Platform Community Conference

Check out the on demand sessions that are available now!

Power Platform ISV Studio

Power Platform ISV Studio

ISV Studio is designed to become the go-to Power Platform destination for ISV’s to monitor & manage published applications.

Users online (7,749)