cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
joshprokupek
Advocate I
Advocate I

Microsoft Form Flows are hanging on Apply to Each

Hey Everyone,

 

I use a Microsoft Form to trigger our IT Outage notificaiton process. To oversimplify, It sends an email, and adds the information to a SPO List. However today the flow kept hanging on "Apply to Each" (the step that automatically gets put in when using Form response details). The flow that normally took 15 seconds would continue to run after 20+ minutes. I would manually cancel them and after 4 unsuccessful attempts I finally quit.

 

So I decided to start from scratch and use a new Microsoft Form with a new SPO list to see what is going wrong and EVEN THAT isn't working. I've included a screenshot of the simplified version that isn't even working.

 

So I am curious whats going wrong with Microsoft Forms and Flow.

 

Flow failure.PNG

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

I posted this in another thread. Apparently yesterday there was a ubiquitous issue with Form flows. What I did to fix it was go to each Action/Trigger and added a "New Connection".

View solution in original post

8 REPLIES 8
rswilso
New Member

Noticed the same issue today.

bluechapstick
New Member

Hi,

I'm having the same problem. Flows are failing at "Get response details" from Forms. These were all working well until yesterday. Any ideas?

 

 

I posted this in another thread. Apparently yesterday there was a ubiquitous issue with Form flows. What I did to fix it was go to each Action/Trigger and added a "New Connection".

View solution in original post

Thank you! This worked like a charm. I fixed the first flow and all the others are now working with the new connection as well.

 

Pfew!

Anonymous
Not applicable

I know this thread is almost a year old, but hoping someone is still unknwoingly subscrubed to it...

 

I'm having this same issue right now. Can someone explain in a little more detail how you fixed it?

I went to each connection on each action and clicked "Add New connection"

Anonymous
Not applicable

Looks like that's no longer solving the problem. My flow is triggered from a Form submission, so I deleted the connection to forms compeltely, then reconnected. Still runs indefinitly, despite usually completeing in about 5 seconds...hooray.

Hello,

 

I am having this issue where the "apply each" comes up when I do not need it.

 

I have tried adding a new connection to each action/trigger and still no resolve.

 

Is there another solution?

Helpful resources

Announcements
MPA_User Group Leader_768x460.jpg

Manage your user group events

Check out the News & Announcements to learn more.

V3_PVA CAmpaign Carousel.png

Community Challenge - Giveaways!

Participate in the Power Virtual Agents Community Challenge

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

R2 (Green) 768 x 460px.png

Microsoft Dynamics 365 & Power Platform User Professionals

DynamicsCon is a FREE, 4 half-day virtual learning experience for 11,000+ Microsoft Business Application users and professionals.

Users online (2,602)