cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
singhs
Level: Powered On

Registered trademark symbol (®) causing failure of flow

The flow fails to create an item in the sharepoint list if the tweet has a registered trademark symbol (®) anywhere in the tweet-related JSON body (it seems), be it the twitter name of the person who is tweeting, or the person who has been tagged or the tweet itself.

 

I have a flow which gets triggered on finding a certain text in the tweets and stores the tweet in a sharepoint list. Now even if a person who has been tagged in the tweet has a registered trademark symbol character in their name, the flow fails saying :

 

Invalid text value.

A text field contains invalid data. Please check the value and try again.
clientRequestId: 4bffa9ed-c394-451a-b261-2c47b6c448ed
serviceRequestId: 4bffa9ed-c394-451a-b261-2c47b6c448ed

 

At least that's what I observed. Am I doing something wrong, or is there something extra that I need to do to avoid this failure?

Also, can someone please confirm this?

 

The flow has been shown below and the formula in the flow is:

 

if(empty(triggerBody()?['OriginalTweet']),1,0)

 

2019_07_09_11_49_15_Edit_your_flow_Microsoft_Flow.png

 

This is where it fails:

 

2019_07_09_13_58_50_Run_History_Microsoft_Flow.png

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Dual Super User
Dual Super User

Re: Registered trademark symbol (®) causing failure of flow

Hi @singhs 

 

I am guessing the trademark is not a problem and there must be something else (maybe an emoji) that is causing the issue. I just tried with that symbol and it worked in my case

ff.PNG

 

Hope this Helps!

 

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

View solution in original post

2 REPLIES 2
singhs
Level: Powered On

Re: Registered trademark symbol (®) causing failure of flow

I found that the column receiving the tweet (Title) is a 'Single line column' so restricted to 255 characters. Gone are the days when tweets couldn't be longer than 140 chars. I still wish the error was more descriptive.

 

This was just a coincidence that all the failing tweets had the registered trademark symbol. I haven't seen the tweets with the symbol coming through yet so I'll keep it opened still.

Dual Super User
Dual Super User

Re: Registered trademark symbol (®) causing failure of flow

Hi @singhs 

 

I am guessing the trademark is not a problem and there must be something else (maybe an emoji) that is causing the issue. I just tried with that symbol and it worked in my case

ff.PNG

 

Hope this Helps!

 

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

firstImage

Incoming: New and improved badges!

We've given our badges an overhaul and also added some brand new ones!

fifthimage

Microsoft Learn

Learn how to build the business apps that you need.

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

seventhimage

Webinars & Video Gallery

Watch & learn from the Power Automate Community Video Gallery!

Top Kudoed Authors (Last 30 Days)
Users online (4,874)