cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Frequent Visitor

Save attachment to sharepoint not working every time

Hi, 

I have a very simple flow : for each attachment (with a filter on object) , i save the file on a sharepoint folder.

 

The problem is when i get the mail , nothing happen. BUT , if i forward the mail to myself, with the same object , then the flow trigger and save the file to sharepoint ...

 

Why ? i can't figure why it's working when i forward it, but not when i get the first mail...

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Dual Super User II
Dual Super User II

Re: Save attachment to sharepoint not working every time

Not sure why this would work on Forwards but not on direct. Maybe the trigger fires because you are both sending and recieving. But it doesn't look like you've actually selected your Inbox as the incoming folder.  Without that I don't think the trigger will actually fire correctly when you receive the email.  Not entirely sure since my French is terrible. But it looks unconfigured.  Compare that to to the following screenshot.

screenshot.png



-------------------------------------------------------------------------
If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

View solution in original post

9 REPLIES 9
Highlighted
Dual Super User II
Dual Super User II

Re: Save attachment to sharepoint not working every time

Have you checked the previous runs when the attachments aren't being processed to see what is happening?



-------------------------------------------------------------------------
If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.
Highlighted
Frequent Visitor

Re: Save attachment to sharepoint not working every time

Yes, but there is no failed run ; that's why it's hard to investigate. It just not trigger.

Highlighted
Dual Super User II
Dual Super User II

Re: Save attachment to sharepoint not working every time

But if you look at one of the successful runs for the directly emailed messages you should be able to see the loop that processes the attachments.  That would be the place to start to see what is going wrong.



-------------------------------------------------------------------------
If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.
Highlighted
Frequent Visitor

Re: Save attachment to sharepoint not working every time

That's the point, i never had a successful run with directly emailed message. Only the forwarded ones .

Highlighted
Dual Super User II
Dual Super User II

Re: Save attachment to sharepoint not working every time

If you've never had a successful run with the direct messages then its something about the trigger.  Can you post a screenshot of the trigger you are using?



-------------------------------------------------------------------------
If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.
Highlighted
Frequent Visitor

Re: Save attachment to sharepoint not working every time

flow.PNG

Highlighted
Dual Super User II
Dual Super User II

Re: Save attachment to sharepoint not working every time

Not sure why this would work on Forwards but not on direct. Maybe the trigger fires because you are both sending and recieving. But it doesn't look like you've actually selected your Inbox as the incoming folder.  Without that I don't think the trigger will actually fire correctly when you receive the email.  Not entirely sure since my French is terrible. But it looks unconfigured.  Compare that to to the following screenshot.

screenshot.png



-------------------------------------------------------------------------
If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

View solution in original post

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Save attachment to sharepoint not working every time

Thank you, i just set the inbox folder ; I'll get back here tomorrow to say if it works

 

Sorry for this begginer mistake

 

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Save attachment to sharepoint not working every time

It worked ! thank you for the help .

Helpful resources

Announcements
firstImage

Super User Program Update

Three Super User rank tiers have been launched!

firstImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

Users online (7,610)