cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
AneeqaPervaiz
Helper II
Helper II

Sending email to Outlook using Flow (Image not displaying)

 

Hello,

 

I have created a flow to send an email to Outlook whenever a record is created or updated in D365. The HTML code works fine and displays all values correctly, except for the image. I uploaded the image to be included on a sharepoint site and copied the link. 

This is how it is included in my html code, 

 

<v:imagedata src="https://xyz.sharepoint.com/:i:/s/xyz/EeBMTAcjB2FMqR5xmnJYqQoBBrPFNBc0ZuWE6KxL6NqY-w?e=qofkjn" />

<w:wrap type="square"/>

 

This is how my image is displayed. 

 

Can someone please tell me if this is the correct way? If not, what can I do to change it?


Thank you. 

flowlan.PNG

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Hi @AneeqaPervaiz 

 

Can you please try using this html tag instead:

<img src="YOUR_IMAGE_URL" alt="Your text">

 

Best Regards,

--

 If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions help users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

If this post helps you give a :thumbs_up: and if it solved your issue consider Accept it as the solution

View solution in original post

3 REPLIES 3
chsanche
Community Support
Community Support

Hi @AneeqaPervaiz 

 

As you can see on the image that you attached, the message indicates to click or tap to download pictures. This is not a failure from flow, this is your outlook security not downloading images automatically due to privacy and security reasons.

Annotation 2020-06-10 181633.jpg

 

Best Regards

--

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions help users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

If this post helps you give a :thumbs_up: and if it solved your issue consider Accept it as the solution

Hello. 

Thanks for the help. 

Even after I have changed the outlook settings (adding sender to safe sender, turning on the download of images from Trust Centre), it is still causing the same problem. Now the image space just appears blank. 

I wanted to know if the formatting was done properly? If this is the correct way to include images in HTML?

Hi @AneeqaPervaiz 

 

Can you please try using this html tag instead:

<img src="YOUR_IMAGE_URL" alt="Your text">

 

Best Regards,

--

 If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions help users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

If this post helps you give a :thumbs_up: and if it solved your issue consider Accept it as the solution

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
MPA_User Group Leader_768x460.jpg

Manage your user group events

Check out the News & Announcements to learn more.

V3_PVA CAmpaign Carousel.png

Community Challenge - Giveaways!

Participate in the Power Virtual Agents Community Challenge

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

R2 (Green) 768 x 460px.png

Microsoft Dynamics 365 & Power Platform User Professionals

DynamicsCon is a FREE, 4 half-day virtual learning experience for 11,000+ Microsoft Business Application users and professionals.

Users online (1,425)