cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Treawlony
New Member

Sharepoint list 255 char limit with Multiple line of text

Hi All,

I've built a simple automation flow that from a form it fills the answers in a SharePoint list.

However I've just stumbled in the 255 limit. Reading online I've found that changing the column format in SharePoint to Single line of text to Multiple line of text should solve the issue, however I'm keeping having the same issue:

 

The 'inputs.parameters' of workflow operation 'Create_item' of type 'OpenApiConnection' is not valid. Error details: The API operation 'PostItem' requires the property 'item/SubscriptionID' to be a string of maximum length '255' but is of length '2578'.

 

How can I bypass this? Multiple line ox text should not have the 255 char limit

 

Thanks

 

Carlo

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
efialttes
Super User III
Super User III

Hi!

Two suggestions:

-remove 'Create item' and add a new one

-go to Sharepoint List - config column and share a screenshot with current settings

Thanx!



Each time you click on any of our inspiring answers 'Thumb up' icon...
...an ewok scapes from the stormtroopers.

Be grateful, Thumbs up! Save the Galaxy for free!


Escribo sobre Power Automate en:
https://medium.com/anyone-can-automate/

Proud to be a Flownaut!



View solution in original post

5 REPLIES 5
efialttes
Super User III
Super User III

Hi!

Two suggestions:

-remove 'Create item' and add a new one

-go to Sharepoint List - config column and share a screenshot with current settings

Thanx!



Each time you click on any of our inspiring answers 'Thumb up' icon...
...an ewok scapes from the stormtroopers.

Be grateful, Thumbs up! Save the Galaxy for free!


Escribo sobre Power Automate en:
https://medium.com/anyone-can-automate/

Proud to be a Flownaut!



View solution in original post

Hi, screenshot here, meanwhile I'll try the first one

Thanks

Carlo

2020-03-27_17-12-24.png

oh my... I had to recreate the item creation and it worked... spent 4 hours on this... thanks mate!

HURRAY!

IT WORKS!

 

Thanx for marking this topic as "Solved" by clicking "Accept as a solution". This way other community members facing this same problem in the future have the chance to find a solution faster. 

Thanx for your contribution to keep this community great!



Each time you click on any of our inspiring answers 'Thumb up' icon...
...an ewok scapes from the stormtroopers.

Be grateful, Thumbs up! Save the Galaxy for free!


Escribo sobre Power Automate en:
https://medium.com/anyone-can-automate/

Proud to be a Flownaut!



I am having the same issue and want to try this fix. Just to be sure I understand, are you saying to delete the Create Item Action and add a new one with all the same settings as the previous?

Helpful resources

Announcements
MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Are Your Ready?

Test your skills now with the Cloud Skill Challenge.

Top Solution Authors
Users online (58,666)