cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Frequent Visitor

UI Flow: Gateway invalid credentials

Hello,

 

I have created an ui flow for web in chrome. tests run great and I have installed the on prem gateway. I run the flow from within an automated flow and keep getting the error of invalid credentials.

8 REPLIES 8
Highlighted
Community Support
Community Support

Re: UI Flow: Gateway invalid credentials

Hi @aberson,

 

There is a blog about this solution of Invalid Gateway when you using UI Flow, hope it can help you:

https://anjcerbolles.net/2019/12/05/microsoft-power-automate-invalid-connection-credentials/

Best Regards,
Community Support Team _ Lin Tu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Highlighted
Frequent Visitor

Re: UI Flow: Gateway invalid credentials

If the connection username and password is not the cause of your problem.

I suggest you to check the version of your on-premises data gateway.

I used to install version 3000.14.19 and got error about invalid credential, but after I re-install with version 3000.21.18, it works fine.

Highlighted
Frequent Visitor

Re: UI Flow: Gateway invalid credentials

I will check the gateway version. I am on a joined laptop and I am the admin as well.
Highlighted
Frequent Visitor

Re: UI Flow: Gateway invalid credentials

I am on version 3000.21.18

 

Is it possible the Gateway service account is an issue?

 

Says it is running at NT Service\PBIEgwService. Do i need to use this as the user?

 

Highlighted
Frequent Visitor

Re: UI Flow: Gateway invalid credentials

This doesn’t seem to work for domain joined computer....

Still not connecting when running UI flow.
Highlighted
Frequent Visitor

Re: UI Flow: Gateway invalid credentials

Any thoughts?
Highlighted
Super User
Super User

Re: UI Flow: Gateway invalid credentials

@aberson 

Can you try using DOMAIN\Username and password of the user you are logged in with? UI Flows only work attended currently. This means you have to be present and logged in during the run of the UI Flow. If you are not logged in, the UI Flow will fail.







Did I answer your question? Mark my post as a solution!


Proud to be a Flownaut!






Highlighted
Frequent Visitor

Re: UI Flow: Gateway invalid credentials

I just had to make a new tenant as we changed domain names and still not working.

 

Do i need to change the gateway service accont?

 

I have tried every combination of the user name, my email@domain with and without AzureAD\ nothing is working....

 

This is very frustrating. Support just keeps saying they don't support previews... I have ask but what if i wanted to connect a normal flow to local data i would get the same problem...

 

 

Helpful resources

Announcements
firstImage

Now Live: Power Virtual Agents Community!

We are excited to announce the launch of Power Virtual Agents Community. Check it out now!

firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

Users online (6,206)