cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
NilsVB
Level: Powered On

SharePoint form doesn't get reset on New item

Hi,

 

Has anyone else noticed that the selected item in a PowerApps SharePoint form doesn't get reset when switching from a Viewform-mode to a Newform-mode?
I have this problem on 2 seperate tenants, so it shouldn't be an isolated case.

Ways to reproduce:

  • Make sure you display the SharePointIntegration.SelectedListItemId somewhere in a label's Text property:app.png

     

 

  • Save and publish the form
  • Go back to SharePoint and open/View an existing item.
  • Close this item, deselect it in the list so the + New button becomes available
  • Create a new item and watch the SelectedListItemId not being null Smiley Sad

826f4192-01bf-4ef8-b9f7-8a6c33b66720.gif

6 REPLIES 6
Super User
Super User

Re: SharePoint form doesn't get reset on New item

I have also notice similar issues.  We have issues when trying to set variables in the OnStart or OnVisible using values from SharePointIntegration.Selected.[FieldName] . There doesn't seem to be any values available when OnStart and OnVisible are executed. I hope someone from the PG can jump in and help explain how SharePointIntegration is suppose to work. This will help us know if we are dealing with a bug or it's working as designed. If it is a bug we need to get it documented, so the PG can get it in their backlog.

 

Here is another post from @Bee with a related issue showing the previous selected item value.

 

https://powerusers.microsoft.com/t5/General-Discussion/Bug-SharePointIntegration-actions/td-p/87199

 

 

cc: @v-micsh-msft , @v-monli-msft , @CarlosFigueira



--------------------------------------------------------------------------------
If this post helps answer your question, please click on “Accept as Solution” to help other members find it more quickly. If you thought this post was helpful, please give it a Thumbs Up.
PhilBeattie
Level: Powered On

Re: SharePoint form doesn't get reset on New item

Having similar issues to Jeff and Nils as described above. Can someone please expand on this behaviour?

Rick72
Level 10

Re: SharePoint form doesn't get reset on New item

This issue/feature still exists.

 

I think @Jeff_Thorpe makes a good description of the underlying issue (feature? I hope not).

Kkrick
Level: Powered On

Re: SharePoint form doesn't get reset on New item

Still an issue in 2019. I'd say this is a pretty glaring one, and the fact there is no obvious workaround is not encouraging.

mj2
Level: Powered On

Re: SharePoint form doesn't get reset on New item

Try using Classic Rendering from App Settings -> Advanced Settings -> (turn off) Improved app rendering.

It worked for me

Kkrick
Level: Powered On

Re: SharePoint form doesn't get reset on New item

I tried that to no avail, thanks for offering the tip though!

Helpful resources

Announcements
firstImage

Watch Sessions On Demand!

Continue your learning in our online communities.

SecondImage

PowerApps Monthly Community Call

Tomorrow, September 18th at 8am PDT

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

FirstImage

Power Platform World Tour

Coming to a city near you

thirdimage

PowerApps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

FourthImage

Join PowerApps User Group!!

Connect, share, and learn with your peers year-round

SecondImage

Power Platform Summit North America

Register by September 5 to save $200

Top Kudoed Authors
Users Online
Currently online: 210 members 4,912 guests
Please welcome our newest community members: