cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
robcarrs
Frequent Visitor

Word template content controls missing from Flow

I am not sure what keeps happening but the Content Controls from my Word Templates keep going missing. 

 

When I refresh the 'populate word template' it now shows me only 3/15 fields that I can put in values for. The rest of the content controls show up as '124279536' values on Flow.

 

The Word template still has all of the content controls in the same place and there are some content controls that still work. There is no visible difference between the two.

 

 

6 REPLIES 6
AlanPs1
Resident Rockstar
Resident Rockstar

Hi @robcarrs 

Are you using plain text controls, or rich text controls in the .docx?

 

Does each control have text within?

 

Maybe you could post some pictures to help illustrate your issue?

 

Thanks, Alan


Did I answer your question? Mark my post as a solution!

Proud to be a Flownaut!


robcarrs
Frequent Visitor

Thanks @AlanPs1 

 

They are all Plain Text controls with sample text

 

Word - https://i.imgur.com/8JnLMO6.png

Content Properties - https://i.imgur.com/PyTGPOB.png

Flow not displaying Content Controls - https://i.imgur.com/LyTZRuA.png

 

AlanPs1
Resident Rockstar
Resident Rockstar

Hi @robcarrs 

 

Just a test, if you create another field on the same .docx but leave the properties blank the reload and edit yor Flow, does the new field show?

 

I ask as there have been some buggy behaviour with this connector/action but just looking for more information in advance as mine all seem to work fine, I don't normally have a need to set properties on my controls though.

 

If you, the reader has found this post helpful, please help the community by clicking thumbs up.

 

If this post has solved your problem, please click "Accept as Solution".

 

Any other questions, just ask.

 

Thanks, Alan


Did I answer your question? Mark my post as a solution!

Proud to be a Flownaut!


robcarrs
Frequent Visitor

Thanks for the support @AlanPs1 

 

I added a test content control and this did not appear when I refreshed the flow and changed the word doc to populate a different doc then back to the original (refresh)

 

The new field does not show

 

How do you use content controls without setting its Name property? I use it to identify in Flow

 

Alright so I restored an earlier version of the document and now it works fine (Big PITA there is no major differences)

 

Could I email yourself or anyone the working word .docx and the broken one to analyse the differences?

janickfrei
Helper I
Helper I

Same Issue here. The connector does not show all the required fields.

TesDA
Continued Contributor
Continued Contributor

Sometimes this gets back to the cache on your browser not wanting to reload the word template. Try renaming the file on your computer and then replace the word doc wherever you keep it with a new name. Then load the file with a new name. That will force your browser to have to reload the template and capture the new fields. 

Helpful resources

Announcements
MPA Virtual Workshop Carousel 768x460.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

Microsoft Build 768x460.png

Microsoft Build is May 24-26. Have you registered yet?

Come together to explore latest innovations in code and application development—and gain insights from experts from around the world.

May UG Leader Call Carousel 768x460.png

What difference can a User Group make for you?

At the monthly call, connect with other leaders and find out how community makes your experience even better.

PA Survey Carousel Image.png

We want to hear from you!

If you are a small business ISV/Reseller, share your thoughts with our research team.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (1,272)