cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Interlock
Helper II
Helper II

Custom Connector - getting OAUTH2 access token

I'm working on a Custom Connector to connect to the Withings API to retrieve daily weight data from a Withings Wi-fi enabled scale like one of these: https://www.withings.com/uk/en/scales.

 

The API uses OAuth 2.0 for authentication.  I've been experimenting with Postman as well as with building a custom connector for the Power Platform, but I haven't been able to get the latter to work.  I have a theory why this might be, and wondered if anyone could tell me whether I'm on the right track.

 

I can request authorisation for the user, and that part is working fine.  However, when an Access Token is requested from the API, it returns it in the following format (see https://developer.withings.com/oauth2/#operation/oauth2-getaccesstoken).  The following is returned as the body of the response:

 

{
   "status":0,
   "body":{
      "userid":"107502",
      "access_token":"0e5c04e42ef1ff10b89343b7eb0d5c0f8ec5514e",
      "refresh_token":"70543ad031cb1f3b78bfe99706151951cf5cdadb",
      "scope":"user.metrics",
      "expires_in":10800,
      "token_type":"Bearer"
   }
}

 

According to the RFC for OAuth2, the format of the JSON returned should be just the contents of the "body" object of the JSON above: https://tools.ietf.org/html/rfc6749#section-5.1

 

Could this be why my Custom Connector isn't working properly?

 

2 REPLIES 2
murshed
Microsoft
Microsoft

Hi @Interlock 

It sounds like your custom connector is handling the authentication request. Can you please explain a little bit more? Ideally, you would define the authentication for the custom connector and flow takes care of the authentication based on the definition. The decoupling has a lot benefits - a connector can work for multiple users in a more secure way.

If this reply answers your question or solves your issue, please ACCEPT AS SOLUTION ☑️. If you find this reply helpful, please consider giving it a LIKE 👍.

Hi @murshed, well I'm wondering if the fact that the Withings API is returning a response which appears not to strictly conform to the OAUTH2 definition might be the reason that my custom connector isn't working.  I wasn't able to find any way of debugging Custom Connectors, so it's hard to know what's actually happening "under the hood" when things don't work.

 

Anyway, I've worked around the problem by using a Power App and a couple of Flows to handle the OAUTH2 functionality, along with the quirks of this particular API.  Luckily I don't need multi-user access for this particular application.

 

Thanks for your help.

Helpful resources

Announcements
MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Are Your Ready?

Test your skills now with the Cloud Skill Challenge.

Top Solution Authors
Users online (62,293)