cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
LorisCavalli
New Member

Condition check a Chioce

I'm starting with Power Automate but I don't understand why my flow doesn't give errors but the condition is always false.

I check the contents of a SharePoint List column defined as Choice, maybe that's the problem?

LorisCavalli_0-1651771836022.png

It is in Italian but I think that the problem is still understandable.
Here below the Flow options:

LorisCavalli_1-1651771961369.png

And here below the condition always "False" 😞

LorisCavalli_2-1651772052520.png

Where am I wrong let me understand.
Thanks

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
v-yujincui-msft
Community Support
Community Support

Hi @LorisCavalli ,

 

It seems to be caused by the dynamic content you are using.

vyujincuimsft_0-1652064033431.png

vyujincuimsft_1-1652064058392.png

Maybe you could try to Select Dynamic content with 'Value'(Region Value).

vyujincuimsft_2-1652064748571.png

vyujincuimsft_3-1652064800464.png

In addition, you could consider adding a Compose action before the Condition Action to see if the corresponding output is correct.

vyujincuimsft_4-1652065000380.png

vyujincuimsft_5-1652065585281.png

 

 

Best Regards,
Charlie Choi

View solution in original post

4 REPLIES 4
Rhiassuring
Super User
Super User

Hello @LorisCavalli !

Sometimes, this all happens because of a space that is hard to see. 

Can you check the following for me?

 

1) From a recent run of the flow, check (and if you could, screenshot please) the section from the initial trigger output where you can see "EUR" - I see it in your list, but it might have some weird encoding coming through. 

 

2) In your condition, it seems silly, but please be sure there is no trailing space on your EUR. It happens to the best of us.

 

Cheers,

 

Rhia

LorisCavalli
New Member

Thanks for the answer, I have checked from both sides but I don't see spaces of any kind.

LorisCavalli_0-1651828783540.pngLorisCavalli_1-1651828866971.png

 

What could I do, alternatively?

v-yujincui-msft
Community Support
Community Support

Hi @LorisCavalli ,

 

It seems to be caused by the dynamic content you are using.

vyujincuimsft_0-1652064033431.png

vyujincuimsft_1-1652064058392.png

Maybe you could try to Select Dynamic content with 'Value'(Region Value).

vyujincuimsft_2-1652064748571.png

vyujincuimsft_3-1652064800464.png

In addition, you could consider adding a Compose action before the Condition Action to see if the corresponding output is correct.

vyujincuimsft_4-1652065000380.png

vyujincuimsft_5-1652065585281.png

 

 

Best Regards,
Charlie Choi

Your suggestions allowed me to solve the problem thanks. 🙏

Helpful resources

Announcements
 WHAT’S NEXT AT MICROSOFT IGNITE 2022

WHAT’S NEXT AT MICROSOFT IGNITE 2022

Explore the latest innovations, learn from product experts and partners, level up your skillset, and create connections from around the world.

Register for a Free Workshop.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

September Events 2022

Check out all of these events

Attend in person or online, there are incredible conferences and events happening all throughout the month of September.

Users online (5,384)